Pak het Tim Krul-moment bij de provincie!
IPO Zomercolumn: Peter Smits

Eerlijk gezegd heb ik niet zoveel met voetbal. Ik zit niet elk weekend op de tribune van FC Groningen om ‘mijn team’ aan te moedigen. Maar ik houd wel van toernooien en gezonde competities, zoals het WK-voetbal. Dan spat de emotie en passie van de buis. En dus zag ook ik hoe keeper Tim Krul ons land in de strafschoppenreeks tegen Costa Rica overeind hield in de race om die felbegeerde titel. “Een jongensdroom” vond de oud-speler van HvvRas en ADO Den Haag, die zelf nooit in de Eredivisie speelde. 

Toen de euforie over de overwinning enigszins was gezakt, en inmiddels de teleurstelling over de uitschakeling enigszins verwerkt, zag ik in de reddingen van Krul en in het verlengde daarvan in elke topsporter iets van een overeenkomst met het werk van het Arbeidsmarkt- en Ontwikkelingsfonds Provincies. In het A&O-fonds Provincies werken sociale partners binnen de sector samen om van provincies duurzaam dynamische en creatieve organisaties te maken, met een gezond arbeidsklimaat met weerbare en wendbare medewerkers die verantwoordelijkheid nemen voor hun werk en loopbaan en trots zijn op hun vakmanschap. 

Krul is absoluut wendbaar en weerbaar, maar hij moest geduld hebben voor zijn kans. Hij werd in 2007 Europees Kampioen met Jong Oranje, maar kwam geen minuut in actie. Bij Newcastle United was hij slechts derde doelman. Ook tijdens het voor Nederland beroerde EK in 2012 in Polen en Oekraïne kwam hij niet van de bank. Toch bleef hij onvermoeibaar en vol overgave trainen om inzetbaar te blijven. Hij bleef actief werken aan zijn ontwikkeling en vakmanschap om klaar te staan als zijn kans kwam. Louis van Gaal geloofde in hem. 

Talenten en kwaliteit ontwikkelen vraagt om investeren door de medewerker en om faciliteren vanuit de werkgever. Dat is ook het idee achter de website voor het nieuwe Loopbaanplein die het A&O-fonds Provincies samen met het A+O fonds Gemeenten ontwikkelt. Het Loopbaanplein stimuleert werkgevers en werknemers actief na te denken over loopbaan, ontwikkeling en vakmanschap. Dat is nodig, omdat het werk bij provincies organisatorisch en inhoudelijk verandert. Medewerkers moeten daar zelf ook actief op inspelen. Om als hun kans zich aandient te kunnen excelleren binnen hun functie of doorstromen naar een andere, nieuwe functie binnen of buiten de provincie. Het A&O-fonds Provincie ondersteunt werkgevers en werknemers daarbij met de nieuwe website. 

Tegelijk krijgen alle medewerkers van provincies binnenkort de mogelijkheid om hun meesterschap te vergroten via een e-learningprogramma, genaamd A&O ProvinciE- learning. Een provinciale werkgroep is nauw betrokken geweest bij de samenstelling van een passend scholingsaanbod. Groot voordeel van e-learning is dat een grote groep medewerkers tegelijk de kans heeft om 24/7 laagdrempelig te werken aan hun meesterschap. De aftrap is dit najaar op 1 oktober. Noteer deze datum alvast in uw agenda! 

De werkgelegenheid bij provincies daalde vorig jaar met zeven procent tot 9.991 fte. De gemiddelde leeftijd van de medewerkers steeg tot 48,1 jaar en er werken relatief veel 50-plussers in de sector. Maar gelukkig geldt nog altijd: je bent nooit te oud om te leren. Het gaat erom dat je er als medewerker inzetbaar blijft. Voor als jouw kans komt. Het loont om daar aan te blijven werken. Dan komt een moment dat je kunt scoren. 

Peter Smits
Directeur A&O fonds Provincies
 

Wilt u reageren of hebt u vragen over het A&O-fonds Provincies dan kunt u contact opnemen met peter.smits(@)aenoprovincies.nl

-----------------------------------------------------------------ZON.jpg

Over de 'IPO Zomercolumn': In de ‘IPO Zomercolumn’ wordt vanuit een fris, een
nieuw, of ander perspectief een voor provincies belangrijke dossier belicht. De – speciaal voor deze gelegenheid genodigde –columnist is inhoudelijk betrokken bij en

provinciaal begaan met het dossier. Een overzicht van alle bijdragen aan de 2014 ‘IPO Zomercolumn’ treft u aan op de overzichtspagina.