Ambassadeur Strategisch Plan Verkeersveiligheid van start

31 augustus 2018

Vanaf deze week krijgt het Strategisch Plan Verkeersveiligheid (SPV) een extra impuls met de start van een ambassadeur verkeersveiligheid. Hij gaat met en namens de samenwerkende overheden aan de slag voor een integrale verbetering van de verkeersveiligheid in heel Nederland. De samenwerkende overheden zijn IPO, VNG en het Rijk. Zij werken samen aan het SPV vanuit een nieuwe insteek, waarbij verkeersveiligheidsmaatregelen zijn gericht op het (preventief) bestrijden van risico’s in plaats van het (reactief) aanbrengen van verbeteringen op locaties waar ongevallen hebben plaatsgevonden.

De ambassadeur, Pieter Litjens, start deze week met gesprekken bij gemeenten en provincies om het SPV onder de aandacht te brengen. Ook inventariseert hij hoe bestuurders van de betrokken overheden aankijken tegen het SPV en wat zij van elkaar verwachten. Dit najaar brengt hij hiervan verslag uit.

Lees meer op de site van het IPO en op  de site van de VNG. 


Gerelateerde berichten

Introductie van de Newsroom

30 september 2018 -
Lees meer

Provincies en vervoerregio’s investeren fors in meer fietsparkeerplaatsen en snelfietsroutes

24 september 2018 - Provincies en vervoerregio’s willen samen met gemeenten de komende jaren 111 miljoen euro investeren om het tekort van 150.000 fietsparkeerplaatsen bij stations zoveel mogelijk terug te dringen. Ook investeren zij tenminste 400 miljoen euro in ruim 600 km aan extra snelfietsroutes. Dat staat in plannen die de organisaties op 22 september ingediend hebben bij staatssecretaris Van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, naar aanleiding van haar uitvraag voor besteding van de 100 miljoen ‘fietsgeld’ uit het regeerakkoord. Zo investeren decentrale overheden en het Rijk in kansrijke projecten om mensen op de fiets te houden en krijgen.  
Lees meer

‘Meer asfalt is een doodlopende weg’

24 september 2018 - Er gebeurt veel op het gebied van slimme en duurzame mobiliteit. Het is binnenkort dan ook één van de thema’s tijdens het IPO-jaarcongres in Brussel. Beleidsadviseurs Arnoud Crommelin en Chantal Schoemaker (provincie Gelderland) blikken alvast vooruit op de workshop ‘Slim op weg naar 2030!’. 
Lees meer

Gerelateerde documenten