Bijeenkomsten voor statenleden

27 augustus 2018

Klimaatadaptatie, energietransitie, participatie en social media-strategie. Deze afwisselende en actuele mix van onderwerpen staat centraal tijdens bijeenkomsten voor statenleden in Arnhem en Zwolle. De bijeenkomsten worden georganiseerd door Statenlidnu, de Nederlandse Vereniging voor statenleden.

 Het programma begint met een keynote over de verbinding tussen klimaatadaptatie en energietransitie door Stephan Kuks, watergraaf bij de Vechtstromen vanuit zijn betrokkenheid bij het Deltaprogramma. De keynote wordt gevolgd door een workshopronde. Deelnemers kunnen kiezen uit twee workshops: 

1. Participatie en democratie
Door Marije van de Berg (onderzoeker, adviseur en trainer op het gebied van democratie en participatie).
 
2. Social media strategie
Door Jaap de Bruijn (begin deze eeuw het eerste Hoofd Nieuwe Media bij de Rijksvoorlichtingsdienst en nu stakeholdermanager bij zorgverzekeraar Coöperatie VGZ).
 
Het programma sluit af met een sessie waarin deelnemers concrete handvatten krijgen voor hun dagelijkse werk als statenlid. en waar de verbinding tussen de key-note en de workshops gelegd kan worden door het Gelders Energie Akkoord of het Klimaatverbond.
 
Meer informatie
De bijeenkomst in Zwolle wordt op 14 september gehouden, die in Arnhem heeft op 19 september plaats. De bijeenkomst in Arnhem begint om 19.00 uur, in Zwolle wordt om 13.00 uur gestart. Meer informatie? Die is te vinden op de website van Statenlidnu.  
 
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: info@statenlidnu.nl

 


Gerelateerde berichten

Welkom in onze IPO-Newsroom

08 oktober 2018 - Voortaan nog sneller en beter op de hoogte zijn van het laatste nieuws van, voor een door de provincies? Meld je dan nu aan op de Newsroom van het IPO. Deze multimediale nieuwsvoorziening vervangt vanaf nu de wekelijkse iPOST. 
Lees meer

Problemen bij grensoverschrijdende samenwerking: oplossing lijkt nabij

01 oktober 2018 - In grensoverschrijdende samenwerking ontstaan regelmatig problemen doordat verschillen in regelgeving van de lidstaten met elkaar botsen. “Dat scheelt acht procent economische groei”, vertelt EU-lobbyist Johanna Neyt in een vooruitblik op de workshop hierover tijdens het IPO-Jaarcongres. 
Lees meer

Gezamenlijke provincies rekenen op vertrouwen kabinet

18 september 2018 - De gezamenlijke provincies pakken graag de handschoen op om in gezamenlijkheid belangrijke maatschappelijke opgaven waar te maken. IPO- voorzitter Theo Bovens: ”Het Kabinet heeft in haar plannen een aantal keren de wil tot samenwerking benoemd. De provincies zijn daar blij mee en rekenen erop dat het kabinet spreekt vanuit het vertrouwen dat we met elkaar in staat zijn om dit op basis van gelijkwaardigheid, als één overheid te verwezenlijken. Dat vertrouwen maken we als provincies graag waar".
Lees meer