Bijeenkomsten voor statenleden

27 augustus 2018

Klimaatadaptatie, energietransitie, participatie en social media-strategie. Deze afwisselende en actuele mix van onderwerpen staat centraal tijdens bijeenkomsten voor statenleden in Arnhem en Zwolle. De bijeenkomsten worden georganiseerd door Statenlidnu, de Nederlandse Vereniging voor statenleden.

 Het programma begint met een keynote over de verbinding tussen klimaatadaptatie en energietransitie door Stephan Kuks, watergraaf bij de Vechtstromen vanuit zijn betrokkenheid bij het Deltaprogramma. De keynote wordt gevolgd door een workshopronde. Deelnemers kunnen kiezen uit twee workshops: 

1. Participatie en democratie
Door Marije van de Berg (onderzoeker, adviseur en trainer op het gebied van democratie en participatie).
 
2. Social media strategie
Door Jaap de Bruijn (begin deze eeuw het eerste Hoofd Nieuwe Media bij de Rijksvoorlichtingsdienst en nu stakeholdermanager bij zorgverzekeraar Coöperatie VGZ).
 
Het programma sluit af met een sessie waarin deelnemers concrete handvatten krijgen voor hun dagelijkse werk als statenlid. en waar de verbinding tussen de key-note en de workshops gelegd kan worden door het Gelders Energie Akkoord of het Klimaatverbond.
 
Meer informatie
De bijeenkomst in Zwolle wordt op 14 september gehouden, die in Arnhem heeft op 19 september plaats. De bijeenkomst in Arnhem begint om 19.00 uur, in Zwolle wordt om 13.00 uur gestart. Meer informatie? Die is te vinden op de website van Statenlidnu.  
 
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: info@statenlidnu.nl

 


Gerelateerde berichten

Gezamenlijke provincies rekenen op vertrouwen kabinet

18 september 2018 - De gezamenlijke provincies pakken graag de handschoen op om in gezamenlijkheid belangrijke maatschappelijke opgaven waar te maken. IPO- voorzitter Theo Bovens: ”Het Kabinet heeft in haar plannen een aantal keren de wil tot samenwerking benoemd. De provincies zijn daar blij mee en rekenen erop dat het kabinet spreekt vanuit het vertrouwen dat we met elkaar in staat zijn om dit op basis van gelijkwaardigheid, als één overheid te verwezenlijken. Dat vertrouwen maken we als provincies graag waar".
Lees meer

Nacht van de integriteit voor dagelijks bestuurders

07 september 2018 - De ‘Nacht van de Integriteit 2018’ komt eraan. Op 26 september spreken de dagelijks bestuurders van decentrale overheden met elkaar en met experts over de vraag hoe zij hun bijzondere verantwoordelijkheid voor de integriteit van het openbaar bestuur goed kunnen vormgeven. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken houdt een inleiding over het thema dat zo belangrijk is voor het vertrouwen van de burger in de overheid.
Lees meer

Zoeken naar statenleden: onbekend maakt onbemind

03 september 2018 - Politieke partijen zijn druk bezig hun kandidatenlijsten op te stellen voor de Provinciale Statenverkiezingen. Onbekendheid met het werk van statenleden maakt het niet altijd makkelijk om kandidaten te vinden. “Het is daarom goed dat de provincies dit via een podcastserie of cursus onder de aandacht brengen”, zegt Harold van de Velde, statenlid in Zeeland en voorzitter van Statenlidnu, de vereniging voor statenleden. Ook pleit hij voor een hogere vergoeding voor statenleden.
Lees meer