Code interbestuurlijke verhoudingen herbevestigd

26 februari 2013

In  het overhedenoverleg  van  28 januari hebben  het rijk, IPO, VNG en UvW de Code Interbestuurlijke Verhoudingen geactualiseerd en  herbevestigd.

De  Code, die in 2005 voor het eerste werd afgesloten tussen Rijk, IPO en VNG,  bevat spelregels voor de omgang tussen de verschillende overheden. De omgangsvormen zijn in de 'Bestuursafspraken 2011-2015' herbevestigd, waarbij ook de  Unie van Waterschappen toe is getreden. Bij zowel de koepels als het rijk leefde de wens de Code te actualiseren en opnieuw te bevestigen als zelfstandig document. 

Hier treft u de  integrale tekst van de geactualiseerde en herbevestigde Code aan.

 


Gerelateerde berichten

Jop Fackeldey namens Flevoland in IPO-bestuur

25 mei 2018 - PvdA-gedeputeerde Jop Fackeldey (Flevoland) is op 24 mei tot bestuurslid van het IPO benoemd. Hij is vanaf nu verantwoordelijk voor de portefeuille Energie.
Lees meer

Wie worden de beste overheidsmanager en -organisatie van 2018?

30 april 2018 - Op 19 november worden de Overheidsawards uitgereikt aan de ‘Beste Overheidsorganisatie van het jaar’ en aan de ‘Overheidsmanager van het Jaar 2018’. Bent of kent u de beste overheidsmanager of organisatie van 2018?
Lees meer

Algemene Vergadering IPO blij met nieuwe voorzitter

23 april 2018 - De leden van de Algemene Vergadering van het IPO zijn blij met de benoeming van Theo Bovens tot voorzitter en iPOST verzamelde enkele reacties. Sinds 12 april 2018 is Theo Bovens officieel in functie, aanleiding voor Binnenlands Bestuur om hem te interviewen. Bovens: ‘Als je wordt gevraagd, moet je afwachten of er ook draagvlak voor is.’
Lees meer