Harold van de Velde voorgedragen als voorzitter Statenlidnu

08 december 2017

De selectiecommissie die in opdracht van het bestuur van Statenlidnu de voordracht voor het nieuwe bestuur heeft opgesteld, draagt het Zeeuwse statenlid Harold van de Velde (SGP) voor als nieuwe voorzitter van Statenlidnu. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 15 december is de verkiezing van het nieuwe bestuur.

Met Harold van de Velde krijgt Statenlidnu volgens de selectiecommissie: ‘Een samenbindende, ervaren, energieke voorzitter; tegelijkertijd is hij een vertegenwoordiger van de statenleden uit één van de ‘kleinere’ provincies. Met zijn communicatieve vaardigheden en zijn energie is Harold uitstekend in staat Statenlidnu de komende jaren verder op de kaart te zetten’.

Van de Velde is sinds 2015 statenlid in Zeeland. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij een ruime ervaring in een politiek-bestuurlijk context in verschillende rollen. Daarnaast heeft hij een duidelijke visie over de toekomst van Statenlidnu en hoe daaraan gebouwd moet worden. De vereniging Statenlidnu werkt enerzijds aan deskundigheidsbevordering en zet zich anderzijds in voor de rechtspositie voor alle statenleden. Van de Velde: “Samen met de andere bestuursleden wil ik me daar graag voor inzetten, met een klein vleugje persoonlijke Zeeuwse nuchterheid. Dat zal niet zonder de input van de leden kunnen, ook niet zonder samenwerking met andere beroepsverenigingen, griffiers, het IPO en de Rijksoverheid. Voor goede, enthousiaste ideeën staat de deur altijd open.”

Voor het bestuur van Statenlidnu draagt de selectiecommissie naast Harold van de Velde ook de volgende kandidaten voor: Lucia van Milaan, Jan Smits, Teus Dorrepaal en Aimée van der Ham. De selectiecommissie is erg blij met deze voordracht die een mooie mix van continuïteit en vernieuwing bevat. 


Gerelateerde berichten

IPO-jaarcongres 2018 over het Europa van de regio’s

09 juli 2018 - ‘Europa van de regio’s: kies uw toekomst’. Dit is het thema van het IPO-jaarcongres 2018, dat op 11 en 12 oktober in Brussel gehouden wordt. Het congres gaat over de thema’s waar we, als provincies, inspraak en invloed willen hebben op het beleid dat in de Europese Unie wordt gemaakt.  
Lees meer

Woonplaatsvereiste gedeputeerden versoepeld

05 juli 2018 - Gedeputeerden en wethouders kunnen langer buiten de provincie of gemeente wonen waarin zij werken. Het wetsvoorstel dat dit regelt is aangenomen door de Tweede Kamer.
Lees meer

Jan Jacob van Dijk over het IBP: ‘Samenwerking is geen keuze’

08 juni 2018 - Samenwerking tussen overheden is geen keuze. “We ontkomen er niet aan. Alleen met samenwerking komen we verder”, zo kijkt Jan Jacob van Dijk naar het interbestuurlijk programma. Van Dijk nam eind mei afscheid als gedeputeerde in Gelderland en bestuurslid van het IPO. We vroegen hem naar zijn visie op het IBP, waarin het IPO met het rijk, VNG en Unie van Waterschappen afspraken heeft gemaakt om samen een aantal grote maatschappelijke opgaven aan te pakken.
Lees meer