Harold van de Velde voorgedragen als voorzitter Statenlidnu

08 december 2017

De selectiecommissie die in opdracht van het bestuur van Statenlidnu de voordracht voor het nieuwe bestuur heeft opgesteld, draagt het Zeeuwse statenlid Harold van de Velde (SGP) voor als nieuwe voorzitter van Statenlidnu. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 15 december is de verkiezing van het nieuwe bestuur.

Met Harold van de Velde krijgt Statenlidnu volgens de selectiecommissie: ‘Een samenbindende, ervaren, energieke voorzitter; tegelijkertijd is hij een vertegenwoordiger van de statenleden uit één van de ‘kleinere’ provincies. Met zijn communicatieve vaardigheden en zijn energie is Harold uitstekend in staat Statenlidnu de komende jaren verder op de kaart te zetten’.

Van de Velde is sinds 2015 statenlid in Zeeland. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij een ruime ervaring in een politiek-bestuurlijk context in verschillende rollen. Daarnaast heeft hij een duidelijke visie over de toekomst van Statenlidnu en hoe daaraan gebouwd moet worden. De vereniging Statenlidnu werkt enerzijds aan deskundigheidsbevordering en zet zich anderzijds in voor de rechtspositie voor alle statenleden. Van de Velde: “Samen met de andere bestuursleden wil ik me daar graag voor inzetten, met een klein vleugje persoonlijke Zeeuwse nuchterheid. Dat zal niet zonder de input van de leden kunnen, ook niet zonder samenwerking met andere beroepsverenigingen, griffiers, het IPO en de Rijksoverheid. Voor goede, enthousiaste ideeën staat de deur altijd open.”

Voor het bestuur van Statenlidnu draagt de selectiecommissie naast Harold van de Velde ook de volgende kandidaten voor: Lucia van Milaan, Jan Smits, Teus Dorrepaal en Aimée van der Ham. De selectiecommissie is erg blij met deze voordracht die een mooie mix van continuïteit en vernieuwing bevat. 


Gerelateerde berichten

Ook Clemens Cornielje en Willibrord van Beek stoppen als commissaris

16 april 2018 - Niet alleen Johan Remkes, de commissaris van de Koning in Noord-Holland, kondigde vorige week zijn vertrek aan. Ook de commissaris van Gelderland, Clemens Cornielje en de commissaris van Utrecht, Willibrord van Beek, maakten bekend dat zij gaan stoppen.
Lees meer

‘Een lastige afweging’ noemt Johan Remkes zijn vertrek bij de provincie Noord-Holland

11 april 2018 - Voormalig IPO-voorzitter Johan Remkes stopt als commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland. Hij legt zijn functie per 1 januari 2019 neer om meer tijd te krijgen voor zijn privéleven, zo schrijft hij in een brief aan Provinciale Staten van Noord-Holland en aan minister Kasja Ollongren (BZK). 
Lees meer

Succesvolle bijeenkomst Statenlidnu in Venlo

06 april 2018 - Donderdagavond 5 april was de eerste regio bijeenkomst van Statenlidnu in Venlo. Alle deelnemers kijken tevreden terug op een interessante avond met gouden tips en een workshop Nepnieuws maken. Zoals een van de aanwezigen het verwoordde: ’Ik ga morgen mijn collega’s vertellen dat ze echt iets gemist hebben. De volgende keer ben ik er zeker weer bij!’
Lees meer