Harold van de Velde voorgedragen als voorzitter Statenlidnu

08 december 2017

De selectiecommissie die in opdracht van het bestuur van Statenlidnu de voordracht voor het nieuwe bestuur heeft opgesteld, draagt het Zeeuwse statenlid Harold van de Velde (SGP) voor als nieuwe voorzitter van Statenlidnu. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 15 december is de verkiezing van het nieuwe bestuur.

Met Harold van de Velde krijgt Statenlidnu volgens de selectiecommissie: ‘Een samenbindende, ervaren, energieke voorzitter; tegelijkertijd is hij een vertegenwoordiger van de statenleden uit één van de ‘kleinere’ provincies. Met zijn communicatieve vaardigheden en zijn energie is Harold uitstekend in staat Statenlidnu de komende jaren verder op de kaart te zetten’.

Van de Velde is sinds 2015 statenlid in Zeeland. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij een ruime ervaring in een politiek-bestuurlijk context in verschillende rollen. Daarnaast heeft hij een duidelijke visie over de toekomst van Statenlidnu en hoe daaraan gebouwd moet worden. De vereniging Statenlidnu werkt enerzijds aan deskundigheidsbevordering en zet zich anderzijds in voor de rechtspositie voor alle statenleden. Van de Velde: “Samen met de andere bestuursleden wil ik me daar graag voor inzetten, met een klein vleugje persoonlijke Zeeuwse nuchterheid. Dat zal niet zonder de input van de leden kunnen, ook niet zonder samenwerking met andere beroepsverenigingen, griffiers, het IPO en de Rijksoverheid. Voor goede, enthousiaste ideeën staat de deur altijd open.”

Voor het bestuur van Statenlidnu draagt de selectiecommissie naast Harold van de Velde ook de volgende kandidaten voor: Lucia van Milaan, Jan Smits, Teus Dorrepaal en Aimée van der Ham. De selectiecommissie is erg blij met deze voordracht die een mooie mix van continuïteit en vernieuwing bevat. 


Gerelateerde berichten

Welkom in onze IPO-Newsroom

08 oktober 2018 - Voortaan nog sneller en beter op de hoogte zijn van het laatste nieuws van, voor een door de provincies? Meld je dan nu aan op de Newsroom van het IPO. Deze multimediale nieuwsvoorziening vervangt vanaf nu de wekelijkse iPOST. 
Lees meer

Problemen bij grensoverschrijdende samenwerking: oplossing lijkt nabij

01 oktober 2018 - In grensoverschrijdende samenwerking ontstaan regelmatig problemen doordat verschillen in regelgeving van de lidstaten met elkaar botsen. “Dat scheelt acht procent economische groei”, vertelt EU-lobbyist Johanna Neyt in een vooruitblik op de workshop hierover tijdens het IPO-Jaarcongres. 
Lees meer

Gezamenlijke provincies rekenen op vertrouwen kabinet

18 september 2018 - De gezamenlijke provincies pakken graag de handschoen op om in gezamenlijkheid belangrijke maatschappelijke opgaven waar te maken. IPO- voorzitter Theo Bovens: ”Het Kabinet heeft in haar plannen een aantal keren de wil tot samenwerking benoemd. De provincies zijn daar blij mee en rekenen erop dat het kabinet spreekt vanuit het vertrouwen dat we met elkaar in staat zijn om dit op basis van gelijkwaardigheid, als één overheid te verwezenlijken. Dat vertrouwen maken we als provincies graag waar".
Lees meer