Meld je aan voor congres Revitalisering vastgoed

09 juli 2018

Om ruimtelijke kwaliteit te vergroten en leegstandcijfers te verlagen is regionale afstemming hard nodig. Het IPO houdt daarom op 10 september in Amersfoort de werkconferentie ‘Revitalisering vastgoed, Nederland (ver)bouwt’.Je kunt je vanaf nu voor dit congres aanmelden.

Op welke manier gaan provincies om met hun ruimtelijke kwaliteit? En welke creatieve oplossingen hebben zij bedacht om leegstand te lijf te gaan? Provincies delen hun kennis en best practices tijdens de werkconferentie, die door het IPO georganiseerd wordt. 

Programma
Adri Bom-Lemstra, gedeputeerde provincie Zuid-Holland (portefeuille Ruimtelijke ordening en wonen) zal de bijeenkomst openen. Deelnemers krijgen tijdens de werkconferentie inzicht in leegstandscijfers door het CBS, de aard en omvang van vrijkomende agrarische bebouwing door LTO Noord West-Nederland, erfgoed en het belang van kerkenvisies door Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Ook zien de deelnemers hoe de omgevingswet in te zetten is als instrument voor ruimtelijke kwaliteit. De provincies geven daarnaast uitleg over hun provinciale aanpakken van leegstand en vitaal vastgoed. Deze lopen uiteen van aanpak woningvoorraad in een krimpgebied tot regionale samenwerking met gemeenten over binnenstad visies.

Meer informatie en aanmelden Ben je benieuwd naar het gehele programma? Wil je jezelf aanmelden?  Daarvoor kun je hier terecht. De bijeenkomst is bestemd voor medewerkers van provincies en gemeenten, maar ook voor stakeholders die actief zijn in het domein ruimtelijke ordening en leegstand. Verder zijn partners van de Retailagenda, Platform31 en Bouwstenen voor Sociaal welkom.


Gerelateerde berichten

Brightlands maakt Limburg sterk en concurrerend

10 september 2018 - Vier campussen; één organisatie voor open innovatie op het gebied van wereldwijde uitdagingen zoals duurzaamheid. Dat is Brightlands. De vier campussen hebben elk hun eigen expertise: voeding in Venlo, smart services in Heerlen, gezondheid in Maastricht en chemie en materialen in Sittard-Geleen. Op elke campus houden onderzoekers, ondernemers en studenten zich bezig met innovatie op hun eigen gebied, maar waar mogelijk in samenhang met elkaar. Zo werken ze samen aan een economisch sterke en concurrerende provincie.
Lees meer

‘Zonder EFRO wordt het moeilijk voor de provincies’

07 september 2018 - Krijgen provincies vanuit Europa straks nog geld voor innovatie en regionaal economisch beleid? Dat zal op 12 oktober tijdens het IPO Jaarcongres de hamvraag zijn tijdens de workshop over het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Voorafgaand aan het congres vertelt Sidony Venema, medewerker bij het Huis van de Nederlandse Provincies in Brussel, waarom EFRO zo belangrijk is voor de provincies. “Juist in Nederland heeft EFRO heel veel effect gehad”
Lees meer

EFRO helpt lichtchip van de grond te krijgen

03 september 2018 - Voor provincies staat er de komende tijd het nodige op het spel. Er wordt onderhandeld over de Europese fondsen voor de periode 2021-2027. Het Europese fonds Regionale Ontwikkeling (EFRO) is van groot belang voor onze regionale economische groei en werkgelegenheid. Maar: in hoeverre blijven de bijdragen hieraan vanuit Europa behouden? Het IPO verzamelde voorbeeldprojecten die laten zien hoe waardevol EFRO is als fundamentele pijler onder de regionale economie. Zesde deel van een serie: hoe EFRO nog snellere micro-chips van de grond helpt te krijgen.
Lees meer