Minister Schultz: ‘Latere invoeringsdatum Omgevingswet’

15 augustus 2017

In een interview met Binnenlands Bestuur heeft minister Schultz van Haegen gezegd dat de invoering van de Omgevingswet wordt uitgesteld. De invoering stond gepland voor 1 juli 2019. Deze zomer volgt een definitief besluit over de termijn. De reden voor het uitstel ligt in de complexiteit van het gelijktijdig ontwerpen van verschillende onderdelen van de regelgeving, zoals de ministeriële regeling, invoeringsregelgeving en de vier Aanvullingswetten.


Gerelateerde berichten

Klimaatneutraal en circulair inkopen bij overheden, een impuls in 2018!

20 april 2018 - Het kabinet stelt in 2018 vijf miljoen euro beschikbaar om een extra impuls te geven aan klimaatneutraal en circulair inkopen bij overheden. Met dit geld worden thematische leernetwerken omtrent deze thematiek opgericht, en worden er experts beschikbaar gesteld voor ondersteuning bij inkoop(pilots) bij overheden. Daarnaast kunnen de effectmetingen van deze leernetwerken en pilots hieruit gefinancierd worden.
Lees meer

Wat gebeurt er al op ‘de weg naar’ een circulair Nederland in 2050?

20 april 2018 - Hoe komen we tot een circulaire economie, hoe kunnen we dit gezamenlijk aanpakken, wat zijn de kansen en uitdagingen? Hierover praten de provincies met elkaar op een IPO-bijeenkomst op 26 april. In dit artikel neemt Carina van Dijk, verantwoordelijke voor de opgave circulaire economie, je mee in hoe provincie Flevoland zich inzet om de transitie te realiseren.
Lees meer

Expertteam Woningmarkt staat klaar

20 april 2018 - Sinds medio april is het nieuwe landelijke Versnellingsteam Woningmarkt klaar om ondersteuning te bieden bij woningbouwplannen die stagneren. Onder leiding van een speciale programmadirecteur (Victor Schaap, BZK) gaan Friso de Zeeuw (em.  hoogleraar Gebiedsontwikkeling), Jos Feijtel (oud burgemeester en ontwikkelaar) en andere experts aan de slag waar hun hulp wordt gevraagd.
Lees meer