Normalisering rechtspositie ambtenaren; feiten en fabels

05 november 2015

De behandeling van het Initiatiefwetsvoorstel normalisering rechtspositie ambtenaren  (WNRA) in de Eerste Kamer roept de nodige vragen op. Reden waarom de werkgeverskoepels van gemeenten (VNG), provincies (IPO) en waterschappen (UvW) in het navolgende een aantal zaken met betrekking tot verleden en toekomst van dit wetsvoorstel in de vorm van “feiten en fabels” op een rij hebben gezet. 

- “Normalisering leidt op zichzelf tot een harmonisatie van arbeidsvoorwaarden bij de overheid”:

Fabel: normalisering heeft geen invloed op de arbeidsvoorwaarden bij de overheid; werkgevers en bonden onderhandelen over arbeidsvoorwaarden aan de verschillende cao-tafels. Dit blijft zo. 

Bekijk hier de volledige lijst met fabels en feiten.


Gerelateerde berichten

Verken de grenzen van integriteit

28 mei 2018 - Rumoer rond het aftreden van wethouders en burgemeesters, waarschuwingen voor ondermijning van het gemeentelijk bestuur, de snelle opkomst van #MeToo en datamisbruik. Integriteit is relevanter dan ooit. De Dag (en Nacht) van de Integriteit staan dit jaar in het teken van de grenzen van integriteit. De dag is toegankelijk voor iedereen die werkt aan de integriteit van de publieke sector. 
Lees meer

Wat vindt u van de cao?

04 mei 2018 - Hoe werkt de cao 2017-2018 in de praktijk? Wat gaat er goed en wat zou in de nieuwe cao aangepast moeten worden?  De cao-partijen willen het graag van u weten. Daarom hebben het IPO en de vakbonden AVV, CMHF, CNV en FNV  een enquête opgesteld. Uw reactie wordt heel erg op prijs gesteld. Wij hopen op een hoge respons!
Lees meer

Nieuwe meting naar agressie en geweld tegen politieke ambtsdragers

31 januari 2018 - Vanaf februari 2018 wordt een nieuwe meting van de Monitor Agressie en Geweld uitgevoerd. I&O Research voert dit onderzoek voor de derde opeenvolgende keer uit in opdracht van het ministerie van BZK. De uitkomsten geven inzicht in de trends rond slachtofferschap, preventie en aanpak van de daders. 
Lees meer