Nu stemmen voor Aandeslag Trofee

02 augustus 2018

Van 1 augustus tot 7 september kunt u stemmen op uw favoriet voor de Aandeslag Trofee. De Trofee is door de gezamenlijke overheden in het leven geroepen om inspirerende Omgevingswetprojecten in het zonnetje te zetten. Op 10 september reikt minister Ollongren de Trofee uit aan de winnaar.

Dit jaar waren maar liefst 35 gegadigden voor de trofee.  Een interbestuurlijke jury selecteerde 6 genomineerden:

  • Samenwerkende gemeenten in Hart van Holland
  • Samenwerkende overheden in de provincie Noord-Brabant
  • Gemeente Leidschendam-Voorburg
  • Gemeente Delft
  • Gemeente Raalte
  • Gemeente Staphorst

De jury selecteerde op basis van inhoud, bijzondere aanpak, digitale dienstverlening en samenwerking.

Stemmen
De genomineerde met de meeste stemmen wint, dus stem snel op uw favoriet! De stembus sluit op 7 september. Naast uw stem, tellen ook de stemmen van de bestuurders van gemeenten, provincies, waterschappen en Rijk mee. Die kiezen hun favoriet op 10 september tijdens de bestuurdersbijeenkomst. Op die dag vindt ook het praktijkfestival plaats. Daar maakt de minister bekend wie de winnaar is van de Aandeslag Trofee 2018! Neem snel een kijkje op de Trofee-pagina en stem.

Gerelateerde berichten

Welkom in onze IPO-Newsroom

08 oktober 2018 - Voortaan nog sneller en beter op de hoogte zijn van het laatste nieuws van, voor een door de provincies? Meld je dan nu aan op de Newsroom van het IPO. Deze multimediale nieuwsvoorziening vervangt vanaf nu de wekelijkse iPOST. 
Lees meer

EFRO helpt Amsterdam van zonnestroom te voorzien

08 oktober 2018 - Voor provincies staat er de komende tijd het nodige op het spel. Er wordt onderhandeld over de Europese fondsen voor de periode 2021-2027. Het Europese fonds Regionale Ontwikkeling (EFRO) is van groot belang voor onze regionale economische groei en werkgelegenheid. Maar: in hoeverre blijven de bijdragen hieraan vanuit Europa behouden? Het IPO verzamelde voorbeeldprojecten die laten zien hoe waardevol EFRO is als fundamentele pijler onder de regionale economie. Zevende deel van een serie: hoe EFRO Amsterdamse huurders van zonnestroom helpt te voorzien.   
Lees meer

Tevreden met snelle reactie kabinet; zorgen over uitblijven heldere keuzes voor klimaat

08 oktober 2018 - De gezamenlijke provincies zijn tevreden met de snelle reactie van het kabinet op de hoofdlijnen voor het Klimaatakkoord. Tegelijkertijd zijn er zorgen over de inhoud van de reactie: het kabinet geeft wel richting, maar heldere kaders blijven uit en veel wordt doorgeschoven naar de tafels. Dat maakt het lastig om per 1 december concrete voorstellen met bijbehorende instrumenteninzet gereed te hebben.  Juist nu is samenwerking nodig om die noodzakelijke concrete uitwerking voor elkaar te krijgen. Wij werken door aan ons aanbod voor de regionale uitwerking in de Regionale Energie Strategieën (RES). En we roepen het kabinet op om mee te denken aan de klimaattafels, aldus de gezamenlijke provincies in een eerste reactie.
Lees meer