Nu stemmen voor Aandeslag Trofee

02 augustus 2018

Van 1 augustus tot 7 september kunt u stemmen op uw favoriet voor de Aandeslag Trofee. De Trofee is door de gezamenlijke overheden in het leven geroepen om inspirerende Omgevingswetprojecten in het zonnetje te zetten. Op 10 september reikt minister Ollongren de Trofee uit aan de winnaar.

Dit jaar waren maar liefst 35 gegadigden voor de trofee.  Een interbestuurlijke jury selecteerde 6 genomineerden:

  • Samenwerkende gemeenten in Hart van Holland
  • Samenwerkende overheden in de provincie Noord-Brabant
  • Gemeente Leidschendam-Voorburg
  • Gemeente Delft
  • Gemeente Raalte
  • Gemeente Staphorst

De jury selecteerde op basis van inhoud, bijzondere aanpak, digitale dienstverlening en samenwerking.

Stemmen
De genomineerde met de meeste stemmen wint, dus stem snel op uw favoriet! De stembus sluit op 7 september. Naast uw stem, tellen ook de stemmen van de bestuurders van gemeenten, provincies, waterschappen en Rijk mee. Die kiezen hun favoriet op 10 september tijdens de bestuurdersbijeenkomst. Op die dag vindt ook het praktijkfestival plaats. Daar maakt de minister bekend wie de winnaar is van de Aandeslag Trofee 2018! Neem snel een kijkje op de Trofee-pagina en stem.

Gerelateerde berichten

Nationale Omgevingsvisie houdt niet op bij de grens

17 augustus 2018 - Hoe kunnen Rijk en provincies via internationale samenwerking de strategische opgaven uit de Nationale Omgevingsvisie (NOVI) aanpakken? Hoe kunnen Rijk en provincies elkaar versterken in de internationale samenwerking? En hoe positioneren we ons in de Noordwest-Europese deltaregio? Deze vragen komen aan bod in de IPO-notitie ‘Internationale aspecten van de NOVI’.
Lees meer

Maatregelen tegen droogte blijven van kracht

16 augustus 2018 - De maatregelen tegen de droogte in Nederland blijven onverminderd van kracht. De problemen met betrekking tot de waterkwaliteit, verzilting en natuur, scheepvaart en landbouw zijn voorlopig zeker nog niet voorbij. Dat heeft het landelijke Managementteam Watertekorten op 16 augustus bekend gemaakt. De regen van afgelopen week heeft niet gezorgd voor een structurele verbetering. 
Lees meer

Provincies lanceren podcastserie voor aspirant statenleden

16 augustus 2018 - “Wat doet een statenlid? Is het iets voor mij? Wat kun je ermee bereiken? Kan ik het combineren met mijn werk en privéleven?” Statenleden tussen de twintig en veertig jaar vertellen in een podcastserie wat erbij komt kijken om provinciaal statenlid te zijn en waarom zij zich verkiesbaar stelden.
Lees meer