Provincies lanceren podcastserie voor aspirant statenleden

16 augustus 2018

“Wat doet een statenlid? Is het iets voor mij? Wat kun je ermee bereiken? Kan ik het combineren met mijn werk en privéleven?” Statenleden tussen de twintig en veertig jaar vertellen in een podcastserie wat erbij komt kijken om provinciaal statenlid te zijn en waarom zij zich verkiesbaar stelden. Van 31 juli tot en met eind augustus publiceren de provincies in totaal vijf nieuwe podcasts, speciaal voor jonge mensen die overwegen om zich verkiesbaar te stellen voor de provinciale statenverkiezingen. Dit kan nog tot in september van dit jaar.

koptelefoon 2 (002).jpg

Het leven van een Statenlid
Zes jonge statenleden vertellen in vijf afleveringen hun verhaal over wat het werk van een statenlid inhoudt, wat je moet kunnen, waar je rekening mee moet houden en welke consequenties dit heeft voor je werk en privéleven. Ook vertellen ze waarom het geweldig is om te doen en wat je ervan leert. De vijf podcasts zijn gemaakt door de programma- en podcastmakers Trix Pieterse en Jelmer Uitentuis, in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en het Interprovinciaal Overleg, de twaalf provincies.
 

Beluister hier de eerste aflevering, ‘Waarom kies je ervoor om de Staten in te gaan?’

Beluister hier de tweede aflevering, ‘De keuze voor een partij en welke consequenties dat heeft’

Beluister hier de derde aflevering, ‘Welke successen je kan boeken in de Staten en hoe de Staten werken’


Gerelateerde berichten

‘Ook als commissaris wil ik een burgervader zijn’

27 juli 2018 - Andries Heidema is sinds 11 juli commissaris van de Koning in Overijssel. Jarenlang was hij burgemeester en ook als commissaris wil Heidema een soort burgervader zijn.” We leven in een samenleving waarin veel mensen met onzekerheden te maken hebben. De grootste uitdaging is om mensen zich thuis te laten voelen.”   
Lees meer

IPO-jaarcongres 2018 over het Europa van de regio’s

09 juli 2018 - ‘Europa van de regio’s: kies uw toekomst’. Dit is het thema van het IPO-jaarcongres 2018, dat op 11 en 12 oktober in Brussel gehouden wordt. Het congres gaat over de thema’s waar we, als provincies, inspraak en invloed willen hebben op het beleid dat in de Europese Unie wordt gemaakt.  
Lees meer

Woonplaatsvereiste gedeputeerden versoepeld

05 juli 2018 - Gedeputeerden en wethouders kunnen langer buiten de provincie of gemeente wonen waarin zij werken. Het wetsvoorstel dat dit regelt is aangenomen door de Tweede Kamer.
Lees meer