Samenwerken centraal tijdens eerste Slag-sessie

03 juli 2017

Op donderdag 29 juni organiseerde het Programma Aan de slag met de Omgevingswet de eerste Slag-sessie van het tweede kwartaal. De aftrap van deze nieuwe  reeks, vond plaats in Theater aan de Parade in ‘s-Hertogenbosch. Naast programmamanagers en projectleiders waren er dit keer ook  veel HR-medewerkers en -managers van de partij. Samenwerken was namelijk het thema.

Voor ongeveer de helft van de 40 deelnemers was het de tweede keer dat zij een Slag-sessie bijwoonden. Marije Ploeg, accountmanager bij het ministerie van Binnenlandse Zaken: “Vorig kwartaal bezocht ik ook een sessie. Ik vind het belangrijk om op te hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom de Omgevingswet. De voorbeelden die ik vandaag hoor, deel ik met de gemeenten die ik spreek.” De meeste HR-medewerkers en –managers lieten voor het eerst hun gezicht zien. Voor hen bleek dit vooral een manier om informatie op te halen over de toekomstige wet en de impact op de HR van hun organisatie. En om uitgebreid te discussiëren met collega’s.

Workshops
De aanwezigen konden meedoen aan vier verschillende workshops: ‘Onderweg met de Omgevingswet’, ‘Investeer in regionale samenwerking’, ‘1 Omgeving, 1 wet: 1 loket!’ en  ‘Projectleiders en HR-adviseurs samen aan de slag’. Niet luisteren, maar meepraten, zélf nadenken, elkaar helpen; deze ingrediënten vormden het recept voor alle workshops.
 
Slagsessie 29 juni 2017 (002).jpg
 
Organisatie als zeilschip
Zo daagden Anouk Baving en Gelinde Groeneveld de workshopdeelnemers uit om hun organisaties op een creatieve manier te analyseren. Zij gebruikten het zeilschip als metafoor. Op een vel aan de muur beschreven de deelnemers onder andere wat helpt om dit schip voort te laten bewegen en wat juist afremt. Alles in het licht van de Omgevingswet. Dat leverde interessante inzichten op. “De Omgevingswet geeft ons de vrijheid om met gezond verstand beslissingen te nemen. We kunnen ons niet meer verschuilen achter de zeilen”, vatte een van de deelnemers treffend samen.

 

 


Gerelateerde berichten

Jop Fackeldey namens Flevoland in IPO-bestuur

25 mei 2018 - PvdA-gedeputeerde Jop Fackeldey (Flevoland) is op 24 mei tot bestuurslid van het IPO benoemd. Hij is vanaf nu verantwoordelijk voor de portefeuille Energie.
Lees meer

IPO onderschrijft thema’s Nationale Woonagenda

24 mei 2018 - Het IPO onderschrijft de thema's van de Nationale Woonagenda die op 23 mei door minister Ollongren is ondertekend en naar de Tweede Kamer gestuurd. Verhuurders, bouwers, projectontwikkelaars, investeerders, makelaars, bewonersorganisaties en de overheid hebben hierin afspraken gemaakt voor een gezamenlijk aanpak voor het sneller bouwen van meer woningen, het beter benutten van de bestaande woningvoorraad en het zorgen voor de betaalbaarheid van het wonen. Dat zijn de speerpunten uit de Nationale woonagenda.
Lees meer

Groningen gaat voor armoedebestrijding

18 mei 2018 - Het aanpakken van armoede is geen kerntaak van de provincies. Toch steunt de provincie Groningen Kledingbank Maxima en andere initiatieven die armoede blijvend oplossen en voorkomen. Het verspreiden van kennis en ervaring speelt hierbij een belangrijke rol. De initiatieven die de provincie met voornamelijk subsidies mogelijk maakt, kunnen op termijn ook zonder financiële bijdrage voortbestaan. Het IPO bezocht Maxima en doet verslag.  
Lees meer