Verken de grenzen van integriteit

28 mei 2018

Rumoer rond het aftreden van wethouders en burgemeesters, waarschuwingen voor ondermijning van het gemeentelijk bestuur, de snelle opkomst van #MeToo en datamisbruik. Integriteit is relevanter dan ooit. De Dag (en Nacht) van de Integriteit staan dit jaar in het teken van de grenzen van integriteit. De Dag van de Integriteit is toegankelijk voor iedereen die werkt aan de integriteit van de publieke sector.

Waar liggen de grenzen van transparantie? Hoe bevorder je integriteit als er sprake is van wantrouwen of angst? En hoe belangrijk is #MeToo? Op de Dag (en Nacht) van de Integriteit verken je grenzen. Het wordt een inspirerende en prikkelende dag, met verhalen uit de praktijk en wetenschap gekoppeld aan actualiteit.

Programma Dag van de Integriteit

Tijdens de Dag nemen diverse sprekers je mee in de laatste ontwikkelingen. In de ochtend vertelt dr. Pauline Voortman waarom vertrouwen de basis is voor het werken aan integriteit en hoe je dat kunt bevorderen en beïnvloeden. In de middag neemt prof. dr. Paul Frissen deelnemers mee in de grenzen aan transparantie en het belang van geheimen. Prof. dr. Zeger van der Wal koppelt de bevindingen van de Dag en Nacht aan elkaar.   Naast de plenaire sprekers zijn er vijf deelsessies georganiseerd, waarvan u er twee kunt kiezen.

Tijd en plaats

  • De Observant, Stadhuisplein 7 in Amersfoort.
  • 27 september van 09.30 – 16.30 uur

Het CAOP organiseert de Dag van de Integriteit in samenwerking met het IPO, de VNG, de UvW en de Ien Dales Leerstoel.

Meer informatie en aanmelden

De Dag van de Integriteit is voor de integriteitsprofessional in de (semi-) publieke sector.  Aanmelden kan via het:

Voor meer informatie en het volledige programma zie de site van CAOP


Gerelateerde berichten

Wat vindt u van de cao?

04 mei 2018 - Hoe werkt de cao 2017-2018 in de praktijk? Wat gaat er goed en wat zou in de nieuwe cao aangepast moeten worden?  De cao-partijen willen het graag van u weten. Daarom hebben het IPO en de vakbonden AVV, CMHF, CNV en FNV  een enquête opgesteld. Uw reactie wordt heel erg op prijs gesteld. Wij hopen op een hoge respons!
Lees meer

Nieuwe meting naar agressie en geweld tegen politieke ambtsdragers

31 januari 2018 - Vanaf februari 2018 wordt een nieuwe meting van de Monitor Agressie en Geweld uitgevoerd. I&O Research voert dit onderzoek voor de derde opeenvolgende keer uit in opdracht van het ministerie van BZK. De uitkomsten geven inzicht in de trends rond slachtofferschap, preventie en aanpak van de daders. 
Lees meer

Participatieverhalen uit de provincies: de mens achter de ’garantiebaan’

20 december 2017 - Op 18 december 2017, tijdens een themadag Garantiebanen, vond de uitreiking plaats van het eerste exemplaar van het boekje: Een prima prestatie: Participatieverhalen uit de provincies. In de publicatie wordt een uniek beeld van de mens achter de garantiebaan geschetst: een baan voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. De sector provincies stond met de Banenafspraak aan de lat voor het realiseren van 340 fte garantiebanen voor 2024. Een succesvol traject, wat ook blijkt uit de verhalen.
Lees meer

Gerelateerde documenten