Wat moet en mag de integere ambtenaar?

01 november 2017

De integriteit van politieke ambtsdragers staat volop in de publieke belangstelling: vermeende affaires worden geopenbaard, declaraties worden doorgespit en (familie-)banden worden in kaart gebracht. Door de snelheid van de sociale media kan de reputatie van een politiek ambtsdrager in één enkele dag verwoest zijn. Hoe ga je om met het vergrootglas op integriteit? Wanneer is er sprake van integritisme? Welke ruimte biedt je een volksvertegenwoordiger voor een tweede kans na een (vermeend) integriteitsincident?

Over deze vragen vindt op 28 november het integriteitsdebat ‘Integriteit in de avond’ plaats. Het debat is exclusief voor volksvertegenwoordigers en griffiers. Zij worden begeleid door prof. dr. Zeger van der Wal (hoogleraar Ien Dales leerstoel). Op deze avond kunnen volksvertegenwoordigers van gedachten wisselen over integriteitsvraagstukken en kunnen zij inspiratie opdoen bij sprekers uit wetenschap en praktijk.

De avond wordt georganiseerd op initiatief van het CAOP in samenwerking met oa. het IPO, de VNG, de Unie van Waterschappen, de vereniging StatenlidNU en de Vereniging van Griffiers.

Meer informatie over de bijeenkomst kunt u hier vinden. 

 


Gerelateerde berichten

Verken de grenzen van integriteit

28 mei 2018 - Rumoer rond het aftreden van wethouders en burgemeesters, waarschuwingen voor ondermijning van het gemeentelijk bestuur, de snelle opkomst van #MeToo en datamisbruik. Integriteit is relevanter dan ooit. De Dag (en Nacht) van de Integriteit staan dit jaar in het teken van de grenzen van integriteit. De dag is toegankelijk voor iedereen die werkt aan de integriteit van de publieke sector. 
Lees meer

Wat vindt u van de cao?

04 mei 2018 - Hoe werkt de cao 2017-2018 in de praktijk? Wat gaat er goed en wat zou in de nieuwe cao aangepast moeten worden?  De cao-partijen willen het graag van u weten. Daarom hebben het IPO en de vakbonden AVV, CMHF, CNV en FNV  een enquête opgesteld. Uw reactie wordt heel erg op prijs gesteld. Wij hopen op een hoge respons!
Lees meer

Nieuwe meting naar agressie en geweld tegen politieke ambtsdragers

31 januari 2018 - Vanaf februari 2018 wordt een nieuwe meting van de Monitor Agressie en Geweld uitgevoerd. I&O Research voert dit onderzoek voor de derde opeenvolgende keer uit in opdracht van het ministerie van BZK. De uitkomsten geven inzicht in de trends rond slachtofferschap, preventie en aanpak van de daders. 
Lees meer