Rainbow Over Railroad With Train PCT9C3U
  • Home
  • Agenda
  • Brede welvaart en beleid Aflevering 1: Regionaal beleid en mobiliteit

Brede welvaart en beleid Aflevering 1: Regionaal beleid en mobiliteit

21 december 2021 In deze eerste aflevering van een serie seminars over brede welvaart presenteert PBL de resultaten van recent onderzoek naar de betekenis van brede welvaart voor regionaal beleid en mobiliteitsbeleid.

Steeds vaker wordt brede welvaart beschouwd als een richtinggevend concept bij het nadenken over de toekomst van Nederland. Wil het concept zijn waarde in dit debat behouden dan is het van belang om concreet te maken wat het betekent en hoe je ermee om kunt gaan in beleid. De vertaling van brede welvaart naar beleid en politiek is een belangrijk thema in het onderzoek van de planbureaus.

Tijdens dit webinar delen PBL-onderzoekers Anet Weterings en Daniëlle Snellen hun ideeën over wat het betekent om brede welvaart te bevorderen in het regionaal ontwikkelingsbeleid en het mobiliteitsbeleid. Vervolgens zal Joks Janssen – lector ‘Brede welvaart in de regio’ en senior adviseur-onderzoeker Het PON & Telos – een reflectie geven op de inzichten in de PBL-publicaties en ingaan op wat er voor nodig is om deze ook te benutten in de dagelijkse beleidspraktijk. Na de presentaties is gelegenheid voor vragen en discussie.

Wanneer: 21 december van 12.00 tot 13.30 uur.

Aanmelden