Wgz
  • Home
  • Agenda
  • Medewerkersbijeenkomsten voor de cao 2022 en verder

Medewerkersbijeenkomsten voor de cao 2022 en verder

31 januari 2022 Denk en praat mee over de cao 2022 en verder!

Waarom?

Werkgevers en vakbonden hebben met elkaar afgesproken om voor de cao 2022 en verder, net als bij de cao van 2017-2018, samen onderwerpen en afspraken uit te werken in een proces van co-creatie. Dat betekent dat we vanaf het begin samen aan de tekentafel zitten om deze uit te denken en werken. Daarbij willen we veel mensen betrekken: onder andere jou!

Hoe?

We starten met een aantal digitale (regionale) bijeenkomsten in januari waarin we met verschillende betrokkenen uit álle geledingen van de provinciale sector in dialoog gaan over de vraag:

Wat is er nodig om gezond en met plezier in de provinciale sector te werken, nu en in de toekomst?

Voor het antwoord op die vraag hebben we jouw input nodig, want wie weet er beter wat nodig is dan jijzelf? Je doet dus mee op persoonlijke titel, uiteraard vanuit je eigen achtergrond, maar niet namens een groep, afdeling of organisatie.

Wanneer?

Schrijf je in voor één van de volgende data:

24 januari 9.30 – 12.30 u in ‘s Hertogenbosch

26 januari 9.30 – 12.30 u in Zwolle

27 januari 9.30 – 12.30 u in Haarlem

31 januari 9.30 – 12.30 u in Assen

Je kunt je aanmelden voor een bijeenkomst in jouw regio, en je doet digitaal mee. Je kunt je aanmelden uiterlijk dinsdag 11 januari.

Praat mee!

Tijdens de bijeenkomst hebben we een paar inspirerende sprekers. Daarna is het woord aan jou en  andere collega’s. Wat we willen doen is ophalen wat jullie belangrijk vinden: waar moeten we met elkaar aan werken om de provinciale sector tot beste werkgever van Nederland te laten worden? Daarover voeren we tijdens de bijeenkomst het gesprek met elkaar.

In de bijeenkomsten gaat het niet om het apart inbrengen van ieders standpunten: we willen een gedeeld perspectief voor de langere termijn krijgen. Dat kan gaan over arbeidsvoorwaarden en natuurlijk ook over andere zaken die belangrijk zijn voor je “werkgeluk”.

De bijeenkomsten zijn zo vormgegeven dat iedereen directe input kan geven.  

Meld je aan!

De inschrijving is gesloten. Mocht je alsnog graag willen aansluiten, informeer dan of dit mogelijk is via werkgeverszaken@ipo.nl

 

Teveel aanmeldingen, wat nu?

Als er meer belangstelling is dan er beschikbare plekken zijn, overwegen we een extra bijeenkomst te organiseren. Omdat we ook proberen een zo evenwichtig mogelijke verdeling van de deelnemers te krijgen kán het zijn dat we moeten beslissen om je niet deel te laten nemen. Uiteraard informeren we je daar dan over.

Na aanmelding krijg je bericht of een Teamslink om deel te nemen.

En daarna?

Alles wat we in de bijeenkomsten horen wordt geordend naar thema’s. De opbrengsten van de sessies zijn na afloop beschikbaar om na te lezen op www.ipo.nl/cao. Daarna gaan co-creatie werkgroepen met de uitkomsten aan de slag. In deze groepen zitten lokale vakbondsvertegenwoordigers en HR-professionals uit de sector, eventueel aangevuld met andere experts. Zij gaan met elkaar aan de slag om in februari en maart de opbrengst per thema te verwerken in voorstellen aan werkgevers en vakbonden die daarover gezamenlijk gaan besluiten. Via de nieuwsbrief cao provinciale sector houden we jullie op de hoogte van de voortgang van het proces.

Op deze wijze verwachten we voor iedereen een goed passende cao voor 2022 en verder te krijgen

Jouw bijdrage doet er dus toe! Graag tot ziens bij één van de bijeenkomsten!