Governments Building Den Hague T20 Qzvobk Warmte Filter
  • Home
  • Agenda
  • Symposium Feiten, Feiten, Feiten 2022: Hét Beleidsinformatiecongres van Oost-Nederland

Symposium Feiten, Feiten, Feiten 2022: Hét Beleidsinformatiecongres van Oost-Nederland

30 juni 2022 Op 30 juni organiseert de provincie Overijssel de negende editie van hét Beleidsinformatie symposium ‘Feiten, Feiten, Feiten’. Het symposium staat dit jaar geheel in het teken van onderzoek zonder grenzen.

Op het Overijsselse provinciehuis in Zwolle gaan we met twee hoofdsprekers en 12 deelsessies de diepte in waar het gaat om onderzoek en grenzen. En dat is niet voor niks: het belang van data en onderzoek voor beleid nemen alleen maar toe. Veel beleidsopgaven en politieke thema’s overstijgen administratieve grenzen en inhoudelijke disciplines. Klimaatopgaven, woon- en mobiliteitsvraagstukken houden niet op bij de grens van de provincie – of Nederland. Thema’s als brede welvaart gaan net zo zeer over inkomen als over gezondheid, omgeving en ontplooiing.

De hoeveelheid beschikbare data groeit exponentieel en datascience technieken worden steeds geavanceerder. De mogelijkheden voor toepassing lijken onbegrensd, en daarmee nemen zorgen over privacy, zeggenschap en transparantie toe. Zo gaat Prof. dr. Guszti Eiben in op het fenomeen kunstmatige intelligentie: de balans tussen mens, machine en moraal. En bespreekt prof. Jan ten Thije het fenomeen Luistertaal over de grenzen van taalgebieden. Gebruik de link voor meer informatie over de sprekers en de deelsessies: klik hier

Wanneer:           30 juni 2022, 10:00 -16.00 uur

Waar:                  Provincie Overijssel - Luttenbergstraat 2, Zwolle

aanmelden