Governments Building Den Hague T20 Qzvobk Warmte Filter
  • Home
  • Agenda
  • Webinar advies Rol nemen, ruimte geven

Webinar advies Rol nemen, ruimte geven

03 juni 2021 Steeds meer grote opgaven pakt het Rijk samen met gemeenten, provincies en waterschappen op. Hoewel het Rijk zich daarbij voorneemt om zich als gelijkwaardig partner op te stellen, loopt dat in de praktijk vaak mis. Dat blijkt uit een onderzoek van de Raad voor het Openbaar Bestuur naar drie vormen van interbestuurlijke samenwerking in drie verschillende regio’s.

In het rapport 'Rol nemen, ruimte geven. De rol van het Rijk bij interbestuurlijke samenwerking.' adviseert de ROB een nieuw kabinet prioriteit te geven aan een betere relatie met decentrale overheden, onder meer door snel goede afspraken te maken met gemeenten, provincies en waterschappen over hun bijdrage om belangrijke politieke doelen te realiseren. Als handvat ontwikkelde de ROB een model voor gelijkwaardig partnerschap.

Dit webinar is interessant voor vertegenwoordigers van het Rijk, zoals kabinetsleden en rijksambtenaren. Maar ook voor ambtenaren van provincies, gemeenten en waterschappen biedt het advies een handvat om bijvoorbeeld hun eigen positie te bepalen in interbestuurlijke samenwerking.

Na elke spreker kunt u volop meedoen aan de discussie via de live chat. Doe mee en schrijf in!

aanmelden