Governments Building Den Hague T20 Qzvobk Warmte Filter
  • Home
  • Agenda
  • Webinar ‘Data als grondstof en motor voor de regionale economie’

Webinar ‘Data als grondstof en motor voor de regionale economie’

22 september 2021 Houdt u zich binnen de provincie bezig met dataeconomie, digitalisering en de bevordering van het gebruik van data en AI? Werkt u aan thema’s als dataveiligheid, databeheer of innovatiestimulering? Sluit dan zeker aan bij deze discussie met vakgenoten! Data wordt steeds meer een grondstof en motor voor de regionale economie, maar hoe stel je een uitvoeringsagenda dataeconomie op? Waar moet je aan denken bij de versnellingsopgave digitalisering? Tijdens deze bijeenkomst hoort u wat de provincie Noord-Brabant en het ministerie van EZK op het thema dataeconomie ondernemen én is er ruimschoots de gelegenheid om in gesprek te gaan met vakgenoten. Meld u nu aan!

Wat gaan we doen?

Het webinar op woensdag 22 september staat in het teken van data als grondstof en motor voor de regionale economie. Martijn van Gruijthuijsen, gedeputeerde Noord-Brabant en binnen IPO portefeuillehouder digitalisering, zal de aftrap verzorgen. Tijdens het ‘rondje langs de velden’ kun je hem een of twee issues meegeven die hij namens IPO bij uitstek moet bespreken met Den Haag en Brussel.  In het eerste deel van het webinar hoort u twee inspirerende inleidingen. De Provincie Noord-Brabant zal een inkijkje geven in haar uitvoeringsagenda Data-economie 2021-2023. De provincie geeft een toelichting op het onderzoek dat de basis is voor de uitvoeringsagenda. Wat zijn de lessons learned bij het opstellen van de agenda? Verder deelt Noord-Brabant kennis over het aanjagen van innovatie met data en datatechnologie en hoort u meer over data start ups en data driven ondernemen.  In aanvulling daarop verzorgt EZK een korte presentatie die aansluit op bovenstaande thematiek. EZK gaat in op het datadeelbeleid van het Rijk, de data deelcoalitie en hoe EZK het gebruik van data voor innovatie en economische groei stimuleert. De presentaties vormen aanleiding tot een discussie waarbij de deelnemers uiteen gaan om samen door te denken over data in relatie tot de regionale economie. Hierin worden een aantal thema’s behandeld, zoals ondersteuning van startups, digitale connectiviteit en data centers.   

Voor wie?

Medewerkers van provincies die op het grensvlak zitten van digitalisering en regionale economie (lees: het verdienvermogen versterken met digitalisering bij o.a. het MKB).

Doe mee!

Deelnemen? Meld u aan via de groepspagina Rijk-regio overleg digitale economie in het Kennisnetwerk Regionale Economie. Nog geen account of bent u geen lid van deze groepspagina? Dan kunt u zich aanmelden via deze link

Hoe en wanneer?

Datum: Woensdag 22 september 

Tijd: 15:00 - 17:00  

Hoe: Via Microsoft Teams