5B7fb13 W1272 Idainnovatiereeks22

Webinar IDA Innovatie Reeks #2 11.30 - 12.30 uur

05 november 2021 Het tweede webinar uit de Innovatie Reeks. Tijdens deze reeks verdiepen we ons op een interactieve manier in een innovatief onderwerp. Deze week staat het onderwerp innovaties in de praktijk centraal.

Na een succesvolle aftrap van de webinar reeks vanochtend over Digital Twins, nodigen we je van harte uit bij het volgende innovatie webinar.

Innovatie is de ‘invoering van iets nieuws’, aldus de Dikke van Dale. Innovatie staat daarom nooit op zichzelf, maar is altijd gekoppeld aan een context. Bijvoorbeeld maatschappelijke opgaves waar we als overheid mee te maken hebben. Op vrijdag 5 november gaan we in gesprek met diverse provincies over innovatie in de praktijk. Welke toepassingen worden er gebruikt om maatschappelijke problemen op te lossen of om efficiënter, integraler en succesvoller bij te kunnen dragen aan een constant veranderende wereld? En wat is de rol van de overheid hierin? Aan tafel gaan we ons in deze vragen verdiepen en ook jij kunt thuis je input meegeven aan het gesprek.

In een digitaal transformerende wereld komen er nieuwe kansen en uitdagingen op ons af. De fysieke en de digitale leefwereld lopen steeds meer door elkaar. Met behulp van bijvoorbeeld sensoren of algoritmes kunnen we steeds meer voorspellingen doen van de fysieke wereld. Tijdens dit webinar gaan we in gesprek met een aantal provincies. Aan de hand van concrete voorbeelden laten zij zien hoe zij innovatie in de praktijk hebben toegepast. Wat is de toegevoegde waarde? Waar zien zij kansen en hoe kijken zij aan tegen de digitaal transformerende overheid? Ben je benieuwd naar de innovatieve voorbeelden of wil je zelf via de chat een succesverhaal delen? Dan zien wij je graag op vrijdag 5 november!

Klik op de onderstaande knop 'agenda' om de afspraak op te slaan in je agenda. Klik op de knop 'live sessie' om deel te nemen aan de webinar op de datum zelf.

Ken jij iemand die mogelijk ook geïnteresseerd is in deze innovatiesessie? Stuur deze uitnodiging vooral door naar collega's en kennissen! Als hij of zij voortaan alle mails over de IDA Innovatiereeks zelf wil ontvangen inclusief de links naar de webinar schrijf je dan in via deze link.

Agenda                              live sessie

Vorige webinar terugkijken

Heb jij het eerste webinar op vrijdag 29 oktober gemist? Kijk via de onderstaande link de hele sessie terug!

De video van de eerste webinar op 29 oktober