Governments Building Den Hague T20 Qzvobk Warmte Filter

Webinar IDA Innovatie Reeks #5 11.00 - 12.00 uur

26 november 2021 Het vijfde webinar uit de Innovatie Reeks. Tijdens deze reeks verdiepen we ons op een interactieve manier in een innovatief onderwerp. Deze week gaan we in gesprek het onderwerp: als dat maar fout gaat. Welk succes zit in falen?

We praten liever over onze successen dan over onze fouten, heel menselijk. Toch is het heel nuttig en noodzakelijk om ook stil te staan bij het maken van fouten. Om succesvol te innoveren moet je experimenteren, valideren om zo te kunnen bouwen aan innovatieve organisaties. Een experiment slaagt niet altijd, maar is dat erg? En hoe zorg je ervoor dat er binnen je organisatie ruimte is om te falen om op die manier verder te komen?

Op vrijdag 26 november gaan we met elkaar in gesprek over falen als succesfactor van innovatie. Wat heb je hier allemaal voor nodig en hoe vlieg je dit aan? Tijdens dit tafelgesprek neemt Milou van Elburg ons hierin mee. Milou helpt organisaties met het vergroten van hun innovatiekracht. Aan de hand van voorbeelden gaan we ons verdiepen in hoe we anders naar falen kunnen kijken. Hoe kan de negatieve lading van falen een positieve wending krijgen? Waarom is falen belangrijk en hoe faal je op een constructieve manier? Gezamenlijk gaan we op een andere manier naar dit onderwerp kijken waarbij we ons verdiepen in de organisatiecultuur. Hoe creëer je met z’n allen een innovatief klimaat?

Samen met de tafelgasten, waaronder Martijn van Gruijthuijsen (gedeputeerde provincie Noord-Brabant en portefeuillehouder Digitalisering binnen het IPO), gaan we bovenstaande vragen verkennen. Als dat maar fout gaat!

Wil je zelf via de chat meepraten over dit onderwerp? Of heb je vragen die je aan onze tafelgasten wilt stellen? Zorg er dan voor dat je erbij bent volgende week!

Ken jij iemand die mogelijk ook geïnteresseerd is in deze innovatiesessie? Stuur deze uitnodiging vooral door naar collega's en kennissen! Als hij of zij voortaan alle mails over de IDA Innovatiereeks zelf wil ontvangen inclusief de links naar de webinar schrijf je dan in via deze link.

Agenda                               live sessie