IDA WEBINAR INNOVATIE REEKS #5 (1) Tekengebied 1

Webinar IDA Innovatie Reeks #6 11.30 - 12.30 uur

03 december 2021 Het zesde webinar uit de Innovatie Reeks. Tijdens deze reeks verdiepen we ons op een interactieve manier in een innovatief onderwerp. Deze week duiken we in de wereld van serious gaming. Wanneer zet je dit in en wat is de toegevoegde waarde?

Je hoort het steeds vaker, de inzet van een spel binnen organisaties. Oftewel, serious gaming. Wat is een serious game en wanneer kun je dit het beste inzetten? Hoe verhoudt een serious game zich tot innovatie? En waar ligt de balans tussen ‘serious’ en spelenderwijs met elkaar aan de slag gaan?

Op vrijdag 3 december gaan we met elkaar in gesprek over serious gaming in relatie tot innovatie. Vanuit verschillende overheidslagen worden we meegenomen in de wereld van gamification. We voeren het gesprek over de theorie achter gamification, waarom en wanneer je dit kunt inzetten en hoe je dit proces het beste kunt inrichten.

Daarnaast verdiepen we ons in concrete voorbeelden binnen de overheid waarin een spel is toegepast op een bepaald beleidsvraagstuk. Hoe is dit tot stand gekomen en wat waren de ervaringen? Is het doel beter behaald dan wanneer er geen game in het spel was geweest? En hoe hebben de gebruikers dit ervaren? Is een game voor iedereen geschikt of is dit vooral interessant voor de echte spelletjesfanaten onder ons? En hoe kun je dit zelf toepassen binnen je eigen organisatie?

Wil je zelf via de chat meepraten over dit onderwerp? Of heb je vragen die je aan onze tafelgasten wilt stellen? Zorg er dan voor dat je erbij bent volgende week!

Ken jij iemand die mogelijk ook geïnteresseerd is in deze innovatiesessie? Stuur deze uitnodiging vooral door naar collega's en kennissen! Als hij of zij voortaan alle mails over de IDA Innovatiereeks zelf wil ontvangen inclusief de links naar de webinar schrijf je dan in via deze link.

Agenda                        Live sessie