Governments Building Den Hague T20 Qzvobk Warmte Filter

Webinar IDA Innovatie Reeks #7 10.00 - 11.00 uur

10 december 2021 Het zevende webinar uit de Innovatie Reeks. Tijdens deze reeks verdiepen we ons op een interactieve manier in een innovatief onderwerp. Deze week staat eenvoud centraal. Waarom is dit belangrijk voor innovaties? En hoe neem je dit mee in je ontwerp- en organisatieprincipe? Waar moeten we echt mee stoppen?
Webinar IDA Innovatie Reeks #7

De afgelopen weken hebben we het onderwerp innovatie vanaf verschillende kanten besproken waarbij we vooral ook hebben stilgestaan bij innovatieve toepassingen. Deze week duiken we in de randvoorwaarden van innovatie. Een belangrijke vereiste voor innovatie is ‘simplicity’. Simplicity gaat over eenvoud als belangrijkste randvoorwaarde voor innovatie.

Op vrijdag 10 december gaan we met elkaar in gesprek over eenvoud als ontwerp- en organisatieprincipe. Hoe zorg je ervoor dat jouw innovatie zo eenvoudig is dat het ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden? Onderdelen als een aantrekkelijke interface, modulaire functionaliteiten etc. spelen hierin een rol. En hoe zorg je ervoor dat jouw innovatie ook écht tot stand komt door het eenvoudig te organiseren? Hoe kun je wendbaar werken, hoe kun je anders omgaan met partnerschappen met leveranciers en hoe kun je waarde-gericht sturen?

Pol van Tuijl neemt ons mee in het onderwerp eenvoud en hoe we dit in ons dagelijks werk kunnen toepassen. Vanuit Provincie Zeeland zoomen we in op een paar concrete voorbeelden waarbij deze ‘eenvoud principes’ terugkomen. Waarom hebben zij hiervoor gekozen, hoe hebben ze dit aangepakt en wat zien zij als voordeel?

Tot slot gaat het bij eenvoud ook om het afschaffen van werkwijzen die belemmerend werken voor innovatie. Innovaties kunnen alleen slagen als er ook ruimte gemaakt wordt voor innovatie. Meestal is die er niet. We zijn geneigd om te stapelen… we doen het erbij. Welke dingen ga je minder doen, ofwel stoppen om die innovaties een goede kans te geven? Dit is een spannende én leuke pijler omdat de verleiding bestaat om het nieuwe naast het bestaande te doen. Dat kan niet: zonder te snoeien gaat er niets bloeien.

Wil je zelf via de chat meepraten over dit onderwerp? Of heb je vragen die je aan onze tafelgasten wilt stellen? Zorg er dan voor dat je erbij bent volgende week!

Ken jij iemand die mogelijk ook geïnteresseerd is in deze innovatiesessie? Stuur deze uitnodiging vooral door naar collega's en kennissen! Als hij of zij voortaan alle mails over de IDA Innovatiereeks zelf wil ontvangen inclusief de links naar de webinar schrijf je dan in via deze link.

 

Agenda                    link naar de sessie