Governments Building Den Hague T20 Qzvobk Warmte Filter
  • Home
  • Agenda
  • Webinar: Innovatie ecosystemen in Nederland: van spontaan naar missiegedreven

Webinar: Innovatie ecosystemen in Nederland: van spontaan naar missiegedreven

06 december 2021 Help ons de toekomst van innovatie in Nederland vorm te geven tijdens het webinar ‘Innovatie ecosystemen in Nederland: van spontaan naar missiegedreven. Tijdens dit webinar presenteert Marlen Komorowski (IMEC) de resultaten uit het onderzoek ‘Mapping the innovation ecosystem landscape in the Netherlands’ dat in opdracht

92 ecosystemen hebben deelgenomen aan deze studie! Dit geeft inzicht in het functioneren van lokale ecosystemen en aanknopingspunten voor het verbeteren van samenwerking binnen een gemeenschappelijk netwerk. Irene van Hooff (VNG) en Manja Weitjens (IPO) lichten toe hoe deze kennis wordt ingezet bij het inrichten van de Dutch Societal Innovation Hub (DSIH) – een consortium van ecosysteempartners die onder regie van VNG en IPO samenwerken aan brede regionale ondersteuning voor het versnellen van digitaliseringsoplossingen die bijdragen aan de maatschappelijke opgaven van gemeenten en provincies.

Doelgroep: ecosystemen in Nederland, gemeente- en provincieambtenaren

Wanneer: maandag 6 december

Programma:

14:00 opening & inleiding VNG op digitaliseringsopgave binnen de overheid door Irene van Hooff (VNG) 

14:10 aanleiding voor onderzoek over ecosystemen in Nederland door Marieke van Putten (ministerie van Binnenlandse Zaken)

14:15 presentatie onderzoek ‘Mapping the innovation ecosystem landscpe in the Netherlands’ door Marlen Komorowski (IMEC). Note: dit onderdeel is in het Engels; vragen kunnen gesteld worden in het Nederlands.

14:40 Q&A

14:50 presentatie over de betekenis van het IMEC onderzoek voor de inrichting van de Dutch Societal Innovation Hub (DSIH) door Irene van Hooff (VNG) en Manja Weitjens (IPO)

15:05 Q&A

15:15 afsluiting

Aanmelden

Mocht het tijdstip van het webinar u niet uitkomen, schrijf u dan toch in. Iedereen die zich ingeschreven heeft, ontvangt één of enkele dagen na het webinar een mail met de gegeven informatie en een link naar de opname, zodat u het webinar ook achteraf kunt bekijken.