De Provincie Kiest Wonen Afbeelding Formaat 16 9
  • Home
  • De Provincie Kiest!

De Provincie Kiest!

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen starten de provincies samen met de campagne "De Provincie Kiest!". Met deze campagne willen we iedereen in Nederland een beeld geven van de functie en werkzaamheden van onze provincies. In de Provincie Kiest campagne staan tegenstellingen centraal. Deze stellingen hebben betrekking op het alledaagse leven van inwoners. Aan de hand van de stellingen dagen we mensen uit na te denken welke van de stellingen hun voorkeur heeft. Zo laten we zien hoe lastig deze afweging is en waar de Provinciale Statenverkiezingen overgaan. 

 

 

Online campagne

De Provincie Kiest is een online campagne. We publiceren elke week een nieuwe stelling op sociale media en vragen alle provincieambtenaren dit actief te delen. Met ruim 10.000 ambtenaren hebben we een enorm bereik! De stellingen gaan over verschillende thema's waar provincies beslissingen op nemen. De thema's die voorbij komen zijn: wonen, mobiliteit en ruimte. Alle informatie over de online campagne is te vinden op www.deprovinciekiest.nl

Toolbox

Wil je meedoen met de campagne? Dat kan! In deze toolbox vindt je diverse teksten, video's en beelden van de campagne. Hiermee kan jij jouw eigen bericht samenstellen en publiceren op jouw kanalen. Zo zorgen we samen ervoor dat heel Nederland snapt welke keuzes de provincies maken!