De Provincie Kiest Wonen Afbeelding Formaat 16 9
  • Home
  • De Provincie Kiest!

De Provincie Kiest!

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen starten de provincies samen met de campagne "De Provincie Kiest!". Met deze campagne willen we iedereen in Nederland een beeld geven van de functie en werkzaamheden van onze provincies. In de Provincie Kiest campagne staan tegenstellingen centraal. Deze stellingen hebben betrekking op het alledaagse leven van inwoners. Aan de hand van de stellingen dagen we mensen uit na te denken welke van de stellingen hun voorkeur heeft. Zo laten we zien hoe lastig deze afweging is en waar de Provinciale Statenverkiezingen overgaan. Twijfel je nog of schiet je in de stemstress, vul dan een kieswijzer in van jouw provincie.

 

 

Keuze- of stemstress?

Woensdag 15 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen; op welke partij stem jij?

Twijfel je nog of schiet je in de stemstress, vul dan een kieswijzer
 in van jouw provincie. Hierin staan de standpunten van politieke partijen in jouw provincie over bepaalde onderwerpen samengevat in stellingen. Zonder te weten wie net zo over een onderwerp denkt als jij, vul je de kieswijzer in. Na het invullen zie je welke en hoeveel van jouw standpunten overeenkomen met die van de partijen. Zo kan jij een juiste afweging maken. Mocht je er niet uitkomen, dan kan je binnenkort bij Kieskompas voor een aantal provincies samen met avatar Steffie de stellingen invullen; toegankelijk en inclusief zodat iedereen een keuze kan maken.

Hieronder vind je per provincie welke kieswijzers beschikbaar zijn:

Drenthe

Stemwijzer

Kieskompas

Noord-Brabant

MijnStem

Stemwijzer

Flevoland

Kieskompas

Noord-Holland

MijnStem

Kieskompas

Friesland

MijnStem

Kieskompas

Overijssel

Stemwijzer

Kieskompas

Gelderland

MijnStem

Kieskompas

Utrecht

Kieskompas

Groningen

Kieskompas

Zeeland

Kieskompas

Limburg

Stemwijzer

Kieskompas

Zuid-Holland

MijnStem

Kieskompas

Online campagne

De Provincie Kiest is een online campagne. We publiceren elke week een nieuwe stelling op sociale media en vragen alle provincieambtenaren dit actief te delen. Met ruim 10.000 ambtenaren hebben we een enorm bereik! De stellingen gaan over verschillende thema's waar provincies beslissingen op nemen. De thema's die voorbij komen zijn: wonen, mobiliteit en ruimte. Alle informatie over de online campagne is te vinden op www.deprovinciekiest.nl

Toolbox

Wil je meedoen met de campagne? Dat kan! In deze toolbox vindt je diverse teksten, video's en beelden van de campagne. Hiermee kan jij jouw eigen bericht samenstellen en publiceren op jouw kanalen. Zo zorgen we samen ervoor dat heel Nederland snapt welke keuzes de provincies maken!