Fb Image
  • Home
  • Nieuws
  • GEZAMENLIJKE NEDERLANDSE PROVINCIES OP HET WORLD CIRCULAR ECONOMY FORUM

Gezamenlijke Nederlandse provincies op het World Circular Economy Forum

14 september 2021 15 september wordt de IPO Krachtenkaart Circulaire Economie (CE) gepresenteerd op het World Circular Economy Forum (WCEF) in Canada door gedeputeerde Cora Smelik. Tijdens dit congres worden de meest vooraanstaande voorbeelden op het gebied van circulaire economie wereldwijd gepresenteerd. Eerder werd de IPO Krachtenkaart CE gelanceerd tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie.
Meer weten Thema's Dossiers

Provincies streven naar een Nederland dat in 2050 volledig draait op grondstoffen die herbruikbaar zijn. Ook speelt circulariteit een rol in het realiseren van meerdere opgaven. Denk daarbij aan klimaatverandering, werkgelegenheid en energietransitie. In een provinciale ronde zijn de krachten en kansen op het gebied van circulaire economie in kaart gebracht. Het laat zien waar de provincies mee bezig zijn op dit thema en is gericht op het uitwisselen van informatie en kennis en op mogelijkheden van samenwerking.

Op 15 september om 18:45 Nederlandse tijd staat de IPO krachtenkaart op het programma van het WCEF. Dit internationale evenement vindt jaarlijks plaats. Het bedrijfsleven, beleidsmakers en academici vanuit diverse landen komen dit jaar digitaal bij elkaar om te luisteren en te praten over de beste circulair economische oplossingen. Naast Cora Smelik zullen ook gedeputeerde Tjisse Stelpstra, John Vernooij (directeur (circulaire) afvalverwerker Omrin) en Arnoud Passenier (ministerie van IenW) spreken tijdens het blok “Netherlands Case Study: The role of regions in linking local CE opportunities, national policy & international goals”.

Op de website van het Interprovinciaal Overleg is de Krachtenkaart CE al te zien. Ook is de kaart beschikbaar in het Engels.

Digitaal bijwonen kan via de registratie-pagina

Kijk de sessie terug via: https://www.youtube.com/watch?v=4Nx9Ep9uBoA