Ina Adema 2022 5
  • Home
  • Nieuws
  • Ina Adema volgt Jaap Smit op als voorzitter samenwerkende provincies

Ina Adema volgt Jaap Smit op als voorzitter samenwerkende provincies

25 juni 2024 De Algemene Vergadering van het samenwerkingsverband van de provincies heeft ingestemd met de voordracht van Ina Adema als nieuwe IPO voorzitter. Mevrouw Adema is Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant. Zij is door het IPO bestuur voorgedragen. Adema begint op 1 september 2024.

“Ik verheug me erop om IPO voorzitter te worden.” zegt Ina Adema en vervolgt “De vereniging ben je nooit alleen. Ik wil graag samenwerken met alle partijen die kunnen bijdragen aan de kracht van het samenwerkingsverband. Ik ben er ten diepste van overtuigd dat vooral door samen te werken provincies nog beter in staat zijn om voor Nederland het verschil te maken bij het aanpakken van de grote vraagstukken. Daar wil ik dan ook graag aan bijdragen!”. De vertrouwenscommissie ziet in Adema een gedreven, enthousiaste en inspirerende voorzitter. 

Het Interprovinciaal Overleg moest op zoek naar een nieuwe voorzitter omdat Jaap Smit heeft aangekondigd met ingang van 30 augustus zijn taken als commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland neer te leggen. Daarmee komt ook zijn rol als IPO voorzitter te vervallen. Jaap Smit geeft in vol vertrouwen de voorzittershamer door aan Ina Adema.