Fresh Green Grass With Water Drops In Summer Sunny T20 Xrmjwl
  • Home
  • Nieuws
  • Meer vergoeden bij vrijwillige uitkoop

Meer vergoeden bij vrijwillige uitkoop

28 september 2022 Gezamenlijke provincies reageren op NRC artikel. Van onteigenen is geen sprake. Voor provincies is vrijwilligheid een belangrijk uitgangspunt, met een ruimere vergoeding voor boeren.
Meer vergoeden bij vrijwillige uitkoop

Als boeren vrijwillig willen meewerken aan uitkoop dan kunnen ze op grond van een onteigeningstitel meer vergoed krijgen. Daarom willen de provincies dat mogelijk maken. Zo ontstaan gunstiger voorwaarden voor het gebiedsproces.

In de brief aan de minister, die in handen is van het NRC, doen provincies tal van voorstellen. De bedoeling is om in gesprek met het Rijk tot een goed gevulde instrumentenkoffer te komen. Provincies hebben dan tal van mogelijkheden tot hun beschikking om in de gebiedsprocessen tot resultaat te komen.

Dat de onteigeningstitel nu aandacht trekt, is logisch. Een onteigeningstitel is echter niet hetzelfde als onteigenen. Provincies benadrukken dat het gaat om voorstellen die leiden tot een hogere vergoeding voor boeren op basis van vrijwilligheid. Juist die vrijwilligheid is voor provincies altijd een belangrijk uitgangspunt in de gebiedsprocessen.

 

Lees hier de brief aan de minister