Provincievlaggen Buitenhof Warmte Filter
  • Home
  • Nieuws
  • Pieter Hilhorst benoemd tot Algemeen Directeur van gezamenlijke provincies

Pieter Hilhorst benoemd tot Algemeen Directeur van gezamenlijke provincies

21 januari 2021 Het bestuur van de samenwerkende provincies het Interprovinciaal Overleg (IPO), kiest unaniem voor de benoeming van Pieter Hilhorst (51) tot de nieuwe Algemeen Directeur.
Pieter Hilhorst benoemd tot Algemeen Directeur van het IPO

Het bestuur van de samenwerkende provincies het Interprovinciaal Overleg (IPO), kiest unaniem voor de benoeming van Pieter Hilhorst (51) tot de nieuwe Algemeen Directeur. De benoeming gaat in op 1 april 2021. Pieter Hilhorst is nu nog Algemeen Directeur/Provinciesecretaris in de provincie Gelderland.

IPO-voorzitter Theo Bovens is blij met een sterk persoon als Pieter Hilhorst. Bovens zegt: “Hilhorst is iemand die overtuigd is van de kracht van twaalf unieke, samenwerkende provincies. Provincies passen goed binnen de één-overheid gedachte. Hij kent het succes van regionaal maatwerk bij het oplossen van onze maatschappelijke vraagstukken vanuit de praktijk. Daarnaast heeft hij een breed netwerk in de provincies en bij onze provinciale partners in Den Haag”. Bovens benadrukt dat de formatieperiode van het nieuwe kabinet mooi samenvalt met het aantreden van de Algemeen Directeur Hilhorst bij het IPO.

Pieter Hilhorst heeft een lange staat van dienst bij de provincie, maar ook binnen het IPO. Zo is hij sinds 2018 adviseur van het bestuur van de gezamenlijke provincies. Ook is hij voorzitter van het overleg van de twaalf Provinciesecretarissen/Algemeen Directeuren. Tot hij op 1 april 2021 het stokje overneemt, blijft interim directeur Jan Herman de Baas in functie.