Spitz Kracht Vd Regio Aankondiging Linkedin Jan 2021 DEF

Samen voor krachtige regio's

11 januari 2021 De Rijksoverheid nodigt u uit voor een online kennisconferentie Regio Deals van 25 t/m 28 januari .

Samen voor krachtige regio’s
Kennisconferentie Regio Deals van 25 t/m 28 januari

Afgelopen jaren zijn er 30 Regio Deals gesloten. Op 30 plekken wordt op een manier die bij de regio past, gewerkt aan meer brede welvaart voor de inwoners. Dat betekent aandacht voor werk en inkomen, maar ook voor natuur, gemeenschapszin en welzijn. De eerste resultaten zijn zichtbaar. Daarnaast is er door Rijk en regio veel geleerd en dat alles delen we graag tijdens een meerdaagse online kennisconferentie. Van maandag 25 t/m woensdag 27 januari kun je deelnemen aan webinars, podcasts beluisteren en mini-colleges van aansprekende experts. Op donderdag 28 januari sluiten we in aanwezigheid van minister Schouten af met gasten uit de regio in een live-uitzending vanuit Madurodam.

Laat je bijpraten en inspireren
We starten elke ochtend met een Meet the Team! Een soort spreekuur met experts van CBS, PBL, het Governance Lab en het programma Democratie in Actie. Tussen de webinars vind je onder meer het succesverhaal van de Human Capital Agenda van de Regio Zwolle. FoodValley vertelt in een podcast over het ‘Voedsel van morgen’. We spreken met de Australische Katherine Trebeck over de door haar opgerichte Wellbeing Economy Alliance. Zij is een grote, nieuwe economische denker en onder meer betrokken bij de regering en beleidsmakers in Schotland, IJsland en Nieuw Zeeland. Voorlopers die het welzijn van de inwoners en de natuur structureel meewegen bij het maken van beleid en hun begroting.

Alle informatie vind je op het platform www.krachtvanderegio.nl. Meld je aan en log in om je vervolgens op te geven voor de events die jou interesseren.

Live-cast vanuit Madurodam met minister Schouten
We sluiten de week op donderdag 28 januari tussen 13:30 en 14:30 af met een live-cast met minister Schouten. Inwoners, ondernemers, vertegenwoordigers van onderwijs- en zorginstellingen en bestuurders uit verschillende regio’s vertellen en laten zien hoe de Regio Deal hun regio versterkt. Je kunt in de uitzending vragen stellen en als de maatregelen het toelaten streamen we live vanuit Madurodam. Zo zien we toch in Den Haag iets meer van de grote variatie in Nederland! Want regio’s verschillen, in de uitdagingen die ze hebben (bijvoorbeeld krimp of verduurzaming van de landbouw) maar ook in de talenten of natuurlijke kracht die zij hebben. Zoals de aanwezigheid van een haven of een sterk verbonden ‘mienskip’. Het is juist deze kracht waar de Regio Deals op aansluiten. Het kabinet maakte er in deze periode 950 miljard euro voor vrij.

Krachtige regio’s maken een sterke samenleving. In de deals bepaalt de regio de koers, als rijk sluiten we aan met geld, expertise en waar nodig ruimte in regelgeving. De eerste resultaten van deze aanpak worden 18 januari aan de Kamer gestuurd.