Meerdere wolkenkrabbers die met elkaar verbonden zijn door datalijnen

Expeditie Algoritmes

09 oktober 2023 Verantwoord digitaliseren? Ga mee op Expeditie Algoritmes; een ontdekkingstocht waarbij je direct aan de slag gaat! Je legt alvast een basis met publicatie van algoritmes op locatie. Krijgt survivaltips voor implementatie binnen je eigen organisatie. En kijkt vooruit naar nieuwe ontwikkelingen die vanuit de (nabije) toekomst lonken.

De hele reis naar open algoritmes past natuurlijk niet in een dag, dus ligt de focus ook op de bepakking en bezakking met wat alles je nodig hebt onderweg. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen geeft het startschot voor de reis. Daarna volgen 3 rondes met interactieve kennis- en werksessies verdeeld over 4 tracks.

Waarom?

Burgers moeten erop kunnen vertrouwen dat algoritmes van de overheid voldoen aan publieke waarden. Dat vraagt bijvoorbeeld om heldere uitleg over hoe ze werken. Zodat burgers, maatschappelijke organisaties en media de overheid kritisch kunnen volgen en bevragen, en controleren of zij zich aan de regels houdt. Publicatie van algoritmes in het Algoritmeregister levert een belangrijke bijdrage aan het samen beter uitlegbaar maken van de toepassing en uitkomst van algoritmes. Het Algoritmeregister is een van de acties om algoritmes te reguleren vanuit de Werkagenda Waardengedreven Digitaliseren

Wanneer en waar? 

Op 9 oktober 2023 | 13 - 17.30 uur in de Observant te Amersfoort