Meerdere wolkenkrabbers die met elkaar verbonden zijn door datalijnen
  • Home
  • Veilig digitaal samenwerken met het IPO

Veilig digitaal samenwerken met het IPO

Bij het IPO werken we samen in Microsoft Teams. Meer dan duizend personen buiten het IPO werken onder eigen e-mailadres als gast samen in onze omgeving. Soms zijn er enkel documenten gedeeld, soms zijn gasten volwaardig lid van een Teams of SharePointsite. Als gastgebruiker heeft u alle mogelijkheden om documenten te maken en te wijzigen en u kunt met de groepsleden chatten.

MFA waarborgt de veiligheid 

Om er zeker van te zijn dat u het bent die inlogt in onze omgeving hebben we meervoudige authenticatie ingesteld voor gastgebruikers. Dat betekent dat u bij het inloggen verplicht wordt om uzelf kenbaar te maken via de Microsoft Authenticator app. Deze extra stap zal de komende jaren verplicht worden voor het inloggen in alle digitale omgevingen.  

Log je de eerste keer in de IPO-omgeving? 

Dan wordt u stapsgewijs doorheen het aanmaken van het gastaccount geleid. In de Microsoft Authenticator maakt u dan een extra account aan. Het is in geen enkel geval noodzakelijk om een IPO-account te krijgen. Met uw het e-mailadres en wachtwoord van uw eigen organisatie logt u in op onze omgeving. 

MFA bij iedere inlog in de IPO-omgeving 

Iedere keer als je inlogt in een IPO-Teams omgeving of een document wilt openen via een deel-link vanuit het IPO, zal u gevraagd worden om akkoord te geven via de Microsoft Authenticator app. Houd dus altijd uw smartphone bij de hand. 

Instructie nodig? 

Het MFA-proces is intuïtief maar het kan altijd zijn dat er een onduidelijke stap te nemen is. In dat geval kan onze instructie helpen: instructiepagina.