Governments Building Den Hague T20 Qzvobk Warmte Filter

Het Paradisodebat

27 augustus 2023 Zondag 27 augustus vindt het Paradisodebat plaats. Bij de start van het culturele seizoen, op de laatste dag van de Uitmarkt, organiseren Kunsten ’92, Paradiso, ACI (directieoverleg Amsterdamse culturele instellingen) en de Akademie van Kunsten dit jaarlijkse podium waar kunstenaars, politici en publiek uit het hele land met elkaar in gesprek gaan over urgente thema’s, zoals de noodzakelijke verbindingen tussen kunst, cultuur en samenleving.

Wat betekent de val van het kabinet voor de toekomst van het cultuurbeleid? Terwijl de culturele en creatieve sector reikhalzend uitkijkt naar serieuze vernieuwingen in het beleid, verschuiven de politieke panelen. Wat zijn daarvan de gevolgen? En welke koers kiezen we?

Onder leiding van moderator Jörgen Tjon A Fong gaan politici – landelijk, regionaal en lokaal – in gesprek met mensen binnen en buiten het culturele veld over de toekomst van het cultuurbeleid en de actuele politieke situatie. Kompas bij deze gesprekken zijn de drijvende waarden onder ons cultuurbestel, zoals solidariteit, toegankelijkheid, duurzaamheid en natuurlijk vertrouwen.

Met o.a. Hans Biesheuvel (ONL voor Ondernemers), Peter Drenth (gedeputeerde cultuur Gelderland | CDA), Soraya Groznik (The Movement Roermond), Hein Kuiken (wethouder gemeente Leeuwarden | PvdA), Jolanda Spoel (Bijlmer Parktheater), Martijn van der Steen (bijzonder hoogleraar Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam), Robert Vroegindeweij (Muziekschool Zeeland), Jorien Wuite (woordvoerder cultuur Tweede Kamer| D66) en covoorzitters van Kunsten ’92 Anne Breure en Jeroen Bartelse. Met inspiratie van de Droominee (spoken word artiest Rik Zutphen).

 

Klik hier voor meer informatie en/of om jezelf aan te melden.

Bekijk hier de beelden van vorig jaar!