Governments Building Den Hague T20 Qzvobk Warmte Filter

Open Energiedag

16 september 2023 De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en brancheorganisaties organiseren op zaterdag 16 september de Open Energiedag op meer dan zestig locaties verspreid door het land. Daarnaast organiseert de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) op maandag 4 september de social media-actie #DoormetDuurzaam om Kamerleden aan te moedigen om klimaatbeleid voort te zetten, ook al is het kabinet demissionair.

De NVDE en een aantal aangesloten branche-organisaties organiseren op zaterdag 16 september 2023 de Open Energiedag. Nieuwsgierige burgers kunnen op meer dan zestig plekken verspreid over het land de wereld achter hun stopcontact en thermostaat ontdekken! Demissionair klimaatminister Rob Jetten gaat de dag openen in Nijmegen.

#DoormetDuurzaam

De energietransitie is een marathon, geen intervaltraining. Begin september beslissen Tweede Kamerleden welke wetsvoorstellen zij blijven behandelen, ondanks de val van het kabinet. Het is belangrijk dat zij verantwoordelijkheid nemen voor het voortzetten van het klimaat- en energiebeleid.

Meer informatie en visuals vind je hier.