Webinar
  • Home
  • Agenda
  • Webinar Op weg naar een gezamenlijke energievisie (1)

Webinar Op weg naar een gezamenlijke energievisie

06 februari 2024 Het Nederlandse energiesysteem moet flink worden uitgebreid: het is niet ingericht op de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzaam opgewekte energie. Nu al is er op veel plekken sprake van file op het stroomnetwerk. Maar, niet alles kan overal tegelijk.

Het proces van integraal programmeren helpt om het energiesysteem van de toekomst in te richten en investeringen te prioriteren. Onderdeel hiervan is het maken van een energievisie. Dit beschrijft hoe het energiesysteem zich ontwikkelt in de regio, op welke locaties, en wanneer. En hoe dit samenhangt met andere ontwikkelingen. Maar hoe maak je nou zo’n energievisie?

Webinar

In het najaar van 2023 begon de tweede ronde integraal programmeren van het energiesysteem. In deze ronde ontwikkelen provincies, gemeenten en netbeheerders met elkaar onder meer een Energievisie. Het ontwikkelen van zo’n Energievisie is voor iedereen nieuw. Daarom organiseren de gezamenlijke provincies samen met het webinar ‘Energievisie van theorie naar praktijk’.

Ben jij ook sinds kort, direct of indirect, betrokken bij het ontwikkelen van een energievisie? En heb je nog weinig ervaring met integraal programmeren, maar wil je wel meer weten over de nut en noodzaak van een energievisie? Dan nodigen wij je hierbij graag voor uit voor het webinar op 31 januari of 6 februari.

Aanmelden

Dit webinar wordt 2 keer georganiseerd. Op 31 januari van 13.00 tot 14.00 en op 6 februari van 14.00 tot 15.00. Wil jij erbij zijn?

Programma

Tijdens het webinar gaan we dieper in op de nut en noodzaak van een regionale/provinciale energievisie: je krijgt een toelichting op het proces van integraal programmeren, waar de energievisie een onderdeel van is. Daarnaast hoor en zie je hoe je een energievisie kunt ontwikkelen en welke keuzes je hierbij kunt maken. Je krijgt hierbij praktijkvoorbeelden uit andere regio’s.

Los van de kennis die je opdoet tijdens de webinar, krijg je als deelnemer toegang tot praktische tools voor het ontwikkelen van een energievisie.