DSC05652 1
  • Home
  • Nieuws
  • Leertraject DSO professional Omgevingswet van start

Leertraject DSO professional Omgevingswet van start

05 april 2024 Op 4 en 5 april was de aftrap van het Leertraject DSO professional Omgevingswet. Dit is een samenwerkingsverband tussen IPO, Unie van Waterschappen en VNG. Tweeënvijftig enthousiaste deelnemers vanuit provincies, waterschappen, gemeenten en omgevingsdiensten gaan de komende 14 maanden een intensief traject volgen om uiteindelijk opgeleid te worden tot planketenregisseur, regelanalist, VTH ketenregisseur en DSO ketenregisseur.

Met de komst van de Omgevingswet is er binnen de organisaties grote behoefte aan kennis en kunde op planketen, VTH en DSO. Het leertraject combineert kennissessies over de Omgevingswet en DSO met het werken in de praktijk. Alle deelnemers zijn al werkzaam bij een provincie, waterschap, gemeente of omgevingsdienst. De modules worden verzorgd door inhoudelijke experts die grotendeels werken bij de overheid of koepelorganisaties.
Naast feitelijke kennis wordt er ook aandacht besteed aan netwerken, integraal en planmatig werken en effectief communiceren. Het leertraject bestaat uit drie blokken: start en basis, praktijk en doen en als laatste specialisatie op één of meerdere werkvelden.

Liesbeth Grijsen, gedeputeerde van de provincie Overijssel en bekend met Omgevingswet vanuit haar vorige en huidige functie verzorgde de aftrap. 'We zijn nu een aantal maanden aan de slag met de Omgevingswet. We hebben hard gewerkt om te staan waar we nu staan, maar we zijn er nog niet. De komende jaren zijn er goede mensen nodig die met hart en ziel werken aan een goede werking van deze wet in de praktijk. Dit leertraject draagt absoluut bij aan het verder brengen van de opgaven waar provincies, gemeenten, waterschappen en omgevingsdiensten mee te maken hebben en krijgen.'