Een vrouw poseert voor een boekenkast met haar telefoon in haar hand
  • Home
  • Nieuws
  • Verkiezingen beste overheidsorganisatie en -manager geopend

Verkiezingen beste overheidsorganisatie en -manager geopend

19 april 2022 Organisaties en managers kunnen genomineerd worden voor de titel van Beste Overheidsorganisatie en/of Beste overheidsmanager van het Jaar 2022. In November worden de winnaars bekend gemaakt.

De Overheidsmanager van het Jaar

De overheidsmanager van het jaar is iemand die de signalen uit de samenleving het beste weet te vertalen in een goede dienstverlening voor de samenleving. Alle managers die werken bij publieke organisaties, met een publieke functie gefinancierd door publiek geld, kunnen worden genomineerd. De kandidaat wordt beoordeeld op de behaalde resultaten binnen de huidige functie waar hij of zij het liefst circa 2 jaar werkzaam in is.

De Beste Overheidsorganisatie van het Jaar

Juryvoorzitter Jan van Zanen wil een krachtige organisatie bekronen die verder kijkt dan zijn eigen missie in de hedendaagse tijd. De huidige crisissen vragen van overheidsorganisaties dat ze flexibel zijn en snel leren. De Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022 is zowel weerbaar als wendbaar in een crisis en kijkt niet alleen naar zichzelf, maar durft ook over de schutting heen te kijken.

Nomineren

  • Lees hier de criteria waar een deelnemende overheidsorganisatie aan moet voldoen.
  • Nominaties voor baanbrekende overheidsmanagers kunnen worden ingediend tot en met 1 juli 2022 en voor de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie tot en met 22 juli 2022.
  • Nomineren gaat via deze website.