Provincievlaggen Buitenhof Warmte Filter
  • Home
  • Nieuws
  • Luistertip: de podcast Nederland verbouwt in 7 dagen

Luistertip: de podcast 'Nederland verbouwt in 7 dagen' van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli)

25 april 2022 De Rli bestaat dit jaar 10 jaar, dit jubileum vieren ze met de podcastserie: ‘Nederland verbouwt in 7 vragen’. Maak kennis met de ruimtelijke opgaves waar we de komende jaren aan moeten gaan werken en waar de provincies een belangrijke rol in spelen.

De Rli brengt tot eind dit jaar maandelijks een podcast uit over de verbouwing waar Nederland voor staat. Nederland gaat op de schop en de ruimte is schaars. Er zijn grote opgaven in de ruimtelijke ordening, natuur, voedsel, wonen, reizen, werken en energie. Hoe ziet Nederland er uit in 2050? Hoe komen we dan aan onze energie? Gaan we echt veel minder reizen? Hoe zorgen we voor een huis voor iedereen?

In zeven afleveringen gaat het Rli op zoek naar een antwoord op deze vragen, waarbij ze ingaan op hoe deze verbouwing van Nederland eruit ziet en welke belangen er spelen. Laat je inspireren door de adviezen van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) en leer meer over hoe we samen aan een duurzame toekomst kunnen werken.

luister de eerste aflevering