Portrait Of Italian Wolf Close Up Of Wolf The Predator Looks At The Camera With An Intense Gaze T20 Xxpnog

Wolf

De eerste wolf vestigde zich in 2018 op de Noord-Veluwe. Begin 2019 voegde zich hier een tweede wolf bij. Dit paartje kreeg sinds 2019 ieder jaar jongen. De afgelopen jaren ontstonden er meer wolvenparen. In 2022 zijn er inmiddels bij vier wolvenparen wolvenwelpen geboren, in het gebied Zuidwest-Drenthe/Zuidoost-Fryslân, de Noord-Veluwe, de Midden-Veluwe en in Park de Hoge Veluwe. Dit betekent dat er vier roedels in Nederland aanwezig zijn. Daarnaast is er regelmatig activiteit op de Zuidwest-Veluwe, in het grensgebied tussen Noord-Brabant en Limburg en in de regio Zuidwest-Brabant en Zeeland. Ook zijn er diverse wolventerritoria vlak over de grens met Duitsland en België.

BIJ12 is de organisatie die namens provincies de beleidsuitvoering van het dossier van de wolf verzorgt. Daar is veel meer informatie geplaatst. Op de pagina van BIJ12 vindt u ook informatie over (het voorkomen van) schade door wolven aan landbouwhuisdieren.

 

Ga naar wolvenpagina van BIJ12

Podcast 'De Kwestie Wolf'

Het IPO heeft in samenwerking met BNR en BIJ12 een vijfdelige podcastserie ‘De Kwestie Wolf’ gemaakt over de wolf in Nederland. Elke aflevering wordt de aanwezigheid van de wolf vanuit een ander perspectief belicht. Het doel van deze podcast is juiste kennis en informatie verspreiden om het maatschappelijk debat over de wolf te voeden. Na het beluisteren van deze podcastserie weet je alles wat je moet weten over het meest besproken dier van Nederland op dit moment en kan jij zelf een positie innemen in het maatschappelijk debat. Hij is gewoon te beluisteren via jouw favoriete podcast platform.

De Kwestie Wolf | BNR Nieuwsradio